Pasar Kemboja lagi..

8:30 AM

Assalamualaikum...

Cerita Kemboja lagi... kali kedua.. hehe.. kenapa ai suka pergi sini.. biar pun panas.. biar pun tak de aircond.. tapi ai suka.. sebab kat sini view dia macam2.. orang meniaga, ramai gilos.. orang yang pi pun apa kurangnya... entah.. rasa suka bila pandangan mata tak terhalang oleh konkrit...

Ai tengok ja.. ai tahan daulat tau.. ibu yang selalu kaah.. hehe.. tapi, hari tu beli jugak sepasang kurung pelikat songket... paham..?? beli pun sebab adik nak... so, ameklah dua... ai punya warna purple.. adik, warna gold.. haih ~ belecak ketiak.. hee...

Macam biasalah kalau pi sana.. mesti beli takoyaki tu.. sedap aw ~ yummeh ~ ada dua tempat yang jual tako ni.. tapi ai suka beli kat tempat ni... tempat yang sama dengan memula beli tu.. sebab dah tahu rasa dia sedap an.. tu yang "mengulang" tu.. "kedai"...?? ala.. dia jual tepi jalan ja... gerai ea..?? entah... tapi, dia lebih besaq dari kedai yang lagi satu tu... orang pun ramai sikit.. nama dia, hari tu ingat.. hari ni dah tak ingat.. *APTB*

Bila serlom baju kat situ, rasa macam okey.. tapi, bila sampai rumah, besaqlah pulak.. so, minggu depan tu, pi lah lagi sekali pulak.. semata-mata nak tukaq baju and ibu nak tukaq tudung.. haha.. kali ni pi dengan abah sekali... abah first time sampai, so abah jalan lambat sikit sambil menjamu mata.. ibu pulak macam hero dah.. jalan macam lipaih kudung.. haih ~

Kan teringat pisang goreng cheese kat Jeniang tu.. so, kebetulan kat sini pun hado.. mmaka, "terbelilah".. tapi, tak best sangat macam kat Jeniang.. choclate dia cair.. kat Jeniang tu, chocolate dia tu, padu.. pekat.. mak eii ~ teringat pulak...

Oh.. tidak dilupakan.. repeat lagi beli tako.. hehe.. abah pun like... sebelum balik singgah lunch

You Might Also Like

1 comments

  1. wah..seronoknya gi jalan..nak juga rasa jejak kaki kat sana satu hari nanti..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored