Being a part of SME's family PArt 2

11:37 AM

Assalamualaikum.. Selamat pagi.. pagi lagi kan...? jom sambung cerita Cameron nak..? aku pergi kem 3 hari 2 malam.. so, 2 malam tido kat sana dengan keaddan hujan sangat2 lah istimwewa.. pengalaman yang tak pernah aku dapat sebelum ni.. patutnya kami kena tidoq dalam khemah.. tapi.. dengan malangnya dan teruja sikit, khemah kami bocoq... al kekdahnya.. malam pertama kami kena tidoq kat kantin sekolah.. sekolah brinchang yang hari tu tanah dia runtuh tu.. ingat tak..? alhamdulillah masa kami kat sana, tak dak kejadian yang tak diingini berlaku... first day sampai kami berenti solat subuh.. then, ada food race.. each group dapat satu sampul, dalam sampul tu ada duit.. dengan duit tu lah kami kena plan untuk beli barang selama kami kat sana.. breakfast.. lunch.. tea.. dinner.. supper.. ikut pequt masing2 lah.. macam2 lah yang beli.. baki duit untuk group kami ada dalam ..... brapa ea..? aku tak hengat.. tapi banyak jugaklah... dalam sampul tu ada RM100 tak silap aku.. urusetia cakap each sampul duit dia tak sama.. and we should keep it secret brapa yang kami dapat.. tapi, group kami sempat gak tanya one of the group.. depa punya duit pun sama ja.. so, kami assume suma orang dapat sama.. and yes...! sebenaqnya every group memang dapat jumlah duit yang sama.. banyak yang tersiratnya masa kem ni berlangsung.. cuma antara sedar atau tidak... lepas food race, kami bergerak ke sekolah.. ada briefing cket then mulalah sesi pasang khemah.. da siap khemah, setting plak dapuq masing2.. pakat berebut lah nak pilih tempat... tempat terhad plak tu... heh2.. tapi ckuplah untuk suma group.. siapkan diri.. solat.. then ada ice breaking... malam kebudayaan macam biasalah... mesti kena ada.. so, petang tu siapkan group members untuk malam kebudayaan.. group kami buat pentomen.. pentomen taw..? silent comedy cam tue lah... hari kedua, panjat Gunung Brinchang.. part balik paling seronok.. kena pilih nak turun ikut gunung or jalan biasa.. and we choose jalan biasa... bapak jauh jalan dia.... ue can't imagine how far is it to walk... patah kaki weh.. ngan turun bukit lagi.. jalan belok2... fenat ~ baik turun ikut gunung if cmnie.. tapi ikut gunung bahaya if nak turun.. ngan jalan licinya... so, seteleh kefenatan berjalan, aku mengambil decision untuk tahan lori... yes! I've made it... group aku dah berpecah masa tu.. tinggai brapa orang ja.. but at least lebih kurang 20 orang dapat naek lori tu.. masa naik lori tu baru perasan jalan nak pi sekolah tu punyalah jauh... haish ~ panjat bukit.. turun bukit.. hujan lagi... memang terbaik lah... malam tu plak ada bbq... esoknya, kems2 nak balik.. then, singgahla tempat2 yang menarik untuk shopping... shopping apa...? tengok sendirilah..






first day sampai...

jalan2 kat pasar malam

kabus.. hujan je sana..

shopping lettew

bukan hujan renyai2 taw.. hujan lebat lagi.. haaaa

second day.. Brinchang

third day.. dah nak balik..

daus yang bajet malu

guys

girls

kami memang pantang nampk camera

SME+GPMS

selfie kali ke brapa ntah

briefing nak balik... *adojugak*

ketua group kami yang berkaliber *moi*

orang cakap kat depan, kami ber selfie di belakang

shopping time nak balik... kabus lagi..

waiting for them.. ramai lagi yang tengah shopping...

aku...? nak gak feel kat sini.. haha

I don't remember ur names, but I remember those memories

Bharat tea.. poyo sat ~ baju memang stok berlapis2

toilet kat Bharat tea....

mira.... toilet yang hujung ni if kencing orang kat luar nampak kowt.. tingkap kat dalam same je kat luaq..

bubye Cameron
Jumpa lagi Cameron.. thank you SME family.. it's nice to know you... being with ue.. miss ue MNMZ...

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored