TEMPAT MAKAN BEST .:. Teh Tarik Place ~~ Bandar Sunway

1:22 PM


Hello kesayangan... Assalamualaikum....

Tadak mood lagi nak cerita untuk entri yang berangkai-rangkai ni.. nak cerita yang pendek-pendek ja dulu... boleh naaa.....

Okeh! Semalam balik kerja, selepas solat si surau Sunway Carnival mall, perut pun mula berlagu riang.. so, ibu decided nak ke tempat yang paling hampir dek kerana perut yang terlampau suka hati...
Teh Tarik Place menjadi pilihan... ibu dok sebut nama kedai ni banyak kali dah sebenarnya... located at Bandar Sunway, Seberang Jaya.. bangunan kedai yang baru tu... kira kalau dari McD Sunway, dia belah kiri ye...

Decoration kedai dia, iolls suka.. simple.. tak lah serabut-serabut sangat.. sesedap ja mata memandang... menu adalah seperti berikut....



nampak..?? habis besau dah iolls buatkan especially for you...

Tak banyak pilihan.. tapi, okey untuk orang yang tak suka menu terlampau banyak sebab sukar membuat pilihan.. haha... kat sini, nak order kena pergi order sendiri di kaunter ye... lepas order, terus bayau.. dek ini kalai pertama kami berada di sini, selepas order, abah terus duduk... sejenak kemudian, waiter dia datang dan menjemput untuk kekaunter semula untuk sesi pembayaran.. mihmihmih

Iolls order kuey teow goreng.... abah nasi lemak rendang and ibu nasi kerabu.. iolls punya kuey teow goreng secoet ja.. sesuai lah untuk iolls yang nak diet ni kan.. haha... udang berekor-ekor.. yang tu, iolls suka.. iolls nak mintak maaf macam biasalah sebab iolls kalau nampak makanan, haruslah lupa segalanya.. nasib baik doa makan tak pernah lupa... hehe..

Abah punya nasi lemak to me, sedap jugak.. nasi lemak dia lembut sangat.. sesuai dengan namanya.. nasi lemak.. hehe... rendang pun sedap... sambal dia biasa je lah... nasi ibu iolls tak rasa pulak.. hehe...  ohh.. lupa... sebab nama kedai ni Teh Tarik Place kan, abah and iolls order teh tarik... teh tarik dia lembut ja... tak keras sangat... yummeh ~~

 Deco kedai dia.. simple je an...




nampak yang dalam cermin tu... kat situ lah tempat roti canai ditebarkan... 

Iolls rasa kedai ni franchise... sebab kebetulan meja sebelah ada manager dia maybe... tengah buat paper work and ada banyak lagi menu.. "a stack of"... haaa... gi tu lah... 



Rupa kedainya dari luar.. uolls bolehlah try.. tak rugi kan try.. ada macam-macam lagi menu untuk dicuba.. tapi, jangan lupa teh tariknya okeh.. yang itu serius tak tipu.. memang sedap.. lembut ja raasa tehnya... susu cukuppp.. haaaa...

Ehh.. kita review ni tak dapat komisen pun.. just nak share apa yang kita rasa supaya orang lain pun boleh rasa... yokkk!! Teh Tarik Place....

You Might Also Like

4 comments

  1. Assalam siti,
    sob3
    sob3
    sob3
    nak gambor makan
    ok la weekend ni akak nak terjah :)
    nanti akak tangkap gambor makanan dia akak up dalam blog akak naaa he3

    ReplyDelete
  2. Ohhh teh tarik! Nak secawan pleaseeee!

    ReplyDelete
  3. Kak Sha .:. hahaha.. silakan.. ate, bab makan memang selalu lupa...

    Kak Farrah .:. meh sini akak.... my treat...

    ReplyDelete
  4. oh, ada dekat sana juga eh. saya pernah p try kat ayer8 putrajaya tu. not bad la suasana dia. tapi teh tarik dia manis over sikit. saya order roti bakar ja. haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored