MOVIE REVIEW .:. KUNG FU PANDA 3

10:45 PM

MOVIE REVIEW .:. KUNG FU PANDA 3


MOVIE REVIEW .:. KUNG FU PANDA 3


Assalamualaikum. Holla ~ Seminggu ni senyap dan sunyi je kan rukun tetangga aku ni. Maaflah, tak dak idea nak menulis, entri pendek tak berapa nak hado plus kemalasan tahap srtrok haba. Nanti aku catch up sikit. Boleh share several things dengan korang plus mencari idea untuk mengarang. Oh ! By the way, terima kasih atas kunjungan kalian walaupun tuan rumah sentiasa sibuk didapur, tak sempat nak layan tetamu. In sha allah. Nanti tuan rumah belajar manage masa nak layan tetamu dan berkungfu didapur ye. ^_^ *bebajet sangat*

Aku bukan peminat kartun. Eh ! Ye ke ? Ni kalau ex roomate, ex coursemate, BFF, adik, or yang memang rapat dengan aku baca statement tu, mesti kena baling dengan bantal "asem". Iye, aku minat kartun. Tapi, tak semua hokey ! Paling minat, Upin dan Ipin sebab rasa dekat macam zaman kanak-kanak dulu. Tapi, part pulau harta karun dan metro milenia tu, aku tak tengok lah. Itu fantasi. Hotak ni susah nau nak terima benda fantasi. Berangan tak pe pulak. Dush !

Kung Fu Panda ni at first tengok kat tv je, TV3. Lepas tu rasa macam, boleh telan tanpa meluahkan balik. So, carry on dengan Kung Fu Panda 2, pun tengok kat tv jugak. Kung Fu Panda 3 decided nak tengok kat wayang. Decided lah sangat. Decided masa depan screen showtimde dekat panggung. 

Aku pun dah terkenal dengan tidur time menonton. Tapi, kali ni ada terlelap sikit je kot tu pun lepas orang sebelah dah buat muka bengang dengan aku sebab aku tak join dia gelak, aku buat muka keras bila sampai part lawak, aku tak dak reaction langsung bila dia ajak gelak. At last, dia tidur sambil berdengkur untuk tanda protes. Akulah yang menonton sampai ke peghujung cerita. Haih ! Aku simpulkan Kung Fu Panda 3 ni mengikut kefahaman aku seperti berikut.

Kai ingin mengumpul semua chi, dan dia telah mendapati ada lagi 'seekor' yang memiliki chi hasil dari Master ...... (aku tak ingat nama, tapi yang kekura tu). So, Kai pun mencari lah pemegang chi terakhir tu. Ayah kandung Po telah menemuinya dan berhasrat untuk membawa Po pulang ke kampung halamannya dan menagajr Po untuk hidup seperti seekor Panda. Tapi, haruslah ada tentangan daripada ayah angkatnya yakni, Mr Ping. 

Credit

Namun, disebabkan perkampungannya, Master Shifu serta beberapa ekor kawannya telah berjaya ditangkap oleh Kai, Po berhasrat untuk memguasai chi miliknya dengan bantuan ayahnya. Mampukah ayah Po membantu Po untuk menguasai chi nya ? Mampukah Po melawan Kai serta mengembalikan rakan2 dan master2 yang lain ? Kenalah menontonnya sendiri.

Overall, cerita ni masih genre yang tekak aku boleh telan. Ada part humor, yang buatkan orang sebelah serta orang yang berada di dalam panggung berdekah-dekah, namun tidak bagi aku. Mungkin belum sampai tahap aku untuk berdekah or mungkin mata yang menghalang aku untuk berdekah. Aksi tu macam biasalah, nama pun kung fu. Bawaklah anak-anak menyaksikan Kung Fu Panda 3 ni, mesti bebudak duduk dendiam sepanjang cerita.

Credit


Credit


Jumpa lagi awak ! Eh ! Jumpa lagi Po ! Aku rasa akan ada kesinambungan sebab Kai masih tak beruas hati dengan Po. Kenapa tak puas hati ? Kan aku dah suruh tengok sendiri. Aiyayaya

You Might Also Like

7 comments

  1. Salam singgah hujung minggu dik SN.... malam ni akak dan hubby rancang nak tengok wayang sbb dah bertahun tak pergi k panggung wayang...akak nak tengok kungfu panda ni tpi hubby nak tengok lain..huhu

    ReplyDelete
  2. Kak ekin tak tengok lg ada dah abg doqload dlm laptop hihihi..

    ReplyDelete
  3. Nak tengokkkkk! Akak suka betul si Po ni :)

    ReplyDelete
  4. nak tengok !! x pernah miss Kungfu Panda lagi.. manakah teman2ku xde nak teman tengok..

    ReplyDelete
  5. Dah tgk somi donlod. Konon nk habiskan dgn guna tiket mbo tapi somi spoil dgn donlod sesiap nguuui

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored