SUNNY HILLS PINEAPPLE TART

9:30 AM

SUNNY HILLS PINEAPPLE TART


SUNNY HILLS PINEAPPLE TART


Entri peram. Assalamualaikum. Holla ~ Hari tu VP pi Taiwan, ada business trip. So, ole-olenya adalah yang ni. *scroll bawah* Colleague aku ni walaupun tak sebangsa dengan aku, tapi dia jenis particular sikit kalau bab makan-makan bila nak bagi kat aku. Selalu memang ada makanan akan untuk satapan semua. Tapi, dia akan check dulu benda tu aku boleh makan ke tidak. Kalau tak de halal, dia tanya aku dulu then dia cerita yang makanan ni gini-gini-gini. Normally, aku tak amek lah. Prefer not to. And dia sangat understanding. I like !

Dia teruja masa di offer kan benda alah ni. Dia cakap sedap and suruh aku try. Tapi, dia kata meh dia check dulu ingredient dia. Tengah belek-belek kotak, terjumpa logo halal but of course version made in Taiwan. Laju she said yes and I said it too. Hee.. Simpan dalam peti ais, berapa hari baru makan.





Surprisingly, memang sedap. Shell dia sangat crunchy thou too thick. Jam nenas dia pun melimpah ruah, tapi sedap la. Sampai, aku perasingkan jam nenas tu sebab terlalu banyak and muak. So, makanlah shell dia yang crunchy tu. Oh ! Hari tu ada singgah Bread History dekat Sunway and terjumpa sebijik macam ni. Then, I showed to Dikdik and cakap benda ni sedap. 

Guys ! You should try it too. Tapi, tengok dulu ada halal ke tak sebab packaging dia memang kita as Malay, tak paham unless you can read Mandarin. *aku dah lupa macam mana nak baca Mandarin* So, untuk menghalalkan benda yang halal, make sure logo halalnye ye. And of course, halal nya bukan dari JAKIM since product are not made in Malaysia.

You Might Also Like

4 comments

  1. Nampak mcm kecik sebesar could 9 tu. Tapi kalau sedap harus mencari dekat bread history gak nt ni hihihihi

    ReplyDelete
  2. alaaa kempunan tart nenas lah pulakkkk..

    ReplyDelete
  3. teringat pulak tart nenas dgn jem melimpah ruah.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. alamak.. kena p Taiwan la eh kalo nak rasa ni ?? jauhnyaa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored