Back to childhood memories ~~~

12:50 PM


Assalamualaikum....
Hello Monday ~~

Monday je selalu sabotaj aku.. geramnya la haiii... dia punya mengantuk, macam semalam tak tidur sibuk uruskan rumah tangga.. padahal, awal2 lagi dah jalan.. melampau kau ea...!!!

Touch down Penang pukul 11 lebih.. malam ye.. mata pun dah kelipok2.... sampai rumah, kemas sikit2 dan meneruskan perjalanan yang tak tentu untuk esok.. heee... alhamdulillah, hari ini still alive.. 

Cerita yang almost basi jugak ni...

psstttt.. hari ni malas nak me"water mark"kan gambar.. hehehe,,

Okeh.. tengok gambaq bawah....




Sapa boleh teka apa isi dalamnya....???

Teruja kan nak tahu.. ke ai sorang je yang poyo.. heee... still tak dapat..?? meh tengok next clue...




Apa ni..?? bebayang je kan.. suruh orang teka, tapi.... nahai punya kedekut gambaq.. tak beragak kan... ala... tak mau memarah.. ai sesaje nak bagi uolls rasa melonjak-lonjak sikit perasaan nak tahu tu...

Ni haaaa... nampak tak..?? dapat tangkap apa yang ai cuba sampaikan...???




Yeay..!! satay ikan... betul betul betul... *gegaye Upin Ipin sikit...*

Dulu masa kecik2, dekat rumah tok, selalu ada orang jual satay ikan ni,, dia naik basikal je jual.. *rumah ai tak dak orang jual sebab ai dok taman.. ehh... rumah abah ai ye.. ai tak mampu lagi nak beli rumah.. huk huk..*  tapi, kalau nasib ai tak baik, ai takkan terserempak dengan beliau... memang dari kecik dulu ai suka sangat dengan satay ikan ni... entah ~~ maybe sos dia kot yang sedap.. colour merah pink2 gitew... or satay tu sendiri bila dibakar, rasa yummeh...

Dia sebenarnya, sama ja dengan keropok lekor.. part yang bezanya ialah, ianya dibakar while keropok lekor digoreng... tapi, sekarang ni macam banyak pulak nampak orang yang jual nye.. tapi, kekadang bila nak tu, tak dak jugak.. T_T

Bila makan satay ikan ni, teringat masa kecik2.. duit pun tak banyak, dapat lah beberapa batang.. nanti kongsi dengan sepupu2, dengan adik beradik.. alah ~~ dapatlah sorang sikit.. lepas tu, berebut pulak kuahnya.. dapatlah jugak sorang sikit.. hehe..

Selalu beli kat area Sunway satay ikan ni.. adalah beberapa orang yang ai nampak jual ni.. since ai pernah beli dari dua orang yang berbeza, ai rasa puas hati sebab dedua oarang yang jual ni rasa dia sama dengan masa kecik2 dulu... suggested to buy!!

Tapi, ai pernah beli berhampiran dengan AEON Big yang dulunya dikenali sebagai Carrefour... tapi, yang tu tak best.. entah ~~ maybe tepung lebih kowt.. dah la masa tu ai beli dengan kadar yang banyak..*tamakkk....* kurang pulak rasanya... hameklah kau!!!

Gambar yang atas tu, ai beli dekat AEON Big lah... rasa teruja nak makan, tapi agak mengecewakan... sos pun tak berapa sedap.. tapi, adalah rasanya... cuma kureng sikit dari lelain... or maybe, hari tu je rasa dia agak kurang.. kan... tak pe lah.. esok2 ai cuba lagi beli dari pak cik tu ye...

Okeh! selesai sudah satu cerita.. masih berbaki tiga ceita untuk digembar gemburkan.. haha.. selamat menjamu seleralah ye... bubye ~~~~


You Might Also Like

4 comments

  1. memang best satay ni . selalu beli dulu . kuah manis . huhuu

    ReplyDelete
  2. yeay.. same kite Parihh... akak suke campur...

    ReplyDelete
  3. Lamanya tak makan sate ikan!! Terus teringin :)

    ReplyDelete
  4. Assalam siti,
    ahkak paling soka hat juai kat uptown perda punya hokeyh

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored