THIRST FOR VICTORY

8:30 AM

THIRST FOR VICTORY


THIRST FOR VICTORY


Ada satu hari tu, singgah Petronas, Ibu nak ke surau and Ibu pesan dia nak 100+. Memang air kesukaan Ibu pun. Cari punya cari dalam peti ais Petronas tu, tak de pulak 100+. Typically, 100+ botol berwarna kelabu. And yes ! Memang mata aku cari botol warna kelabu je. Tapi hampa !

Sebab dah tak dak sangat, aku cekau jugak Thirst for Victory ni. Sungguh tak perasan, yang aku perasan ada muka DLCW, and warna gold disamping tulisan Thirst for Victory. Cakap kat Ibu, cari 100+ tak jumpa, yang ni je yang ada. And, hari tu, memang tak rasa langsung air tu, tak ter
gerak hati, tak de niat, semuanya tak lah.

Assalamualaikum. Holla ~

Cerita bersambung. Nak dijadikan cerita, hari tu lepas balik dari Sunway Lagoon, sebelum sampai rumah, singgah 7E. Hajat hati nak beli 100+ la sebab esokkan kerja, hari ni fully energy dah digunakan. Belek punya belek peti ais 7E tu pun sama jugak. Kenapa tak de 100+ ni. Nasib baik lah mulut aku berat sikit malam tu, kalau ringan, dah aku tanyakan dah kat pekerja 7E tu.

Amek jugak la botol Thirst for Victory ni, bayau terus balik. Esoknya kat opis baru perasan. Haih ! Patutlah tak jumpa 100+ berbotol kelabu, rupanya Thirst for Victory ni adalah packaging baru untuk 100+. Rasa nak nangis teresak-esak kat bahu jalan.




Memang tak perasan langsung tulisan 100+ tu. Dush ! Dush ! Nampak muka DLCW ja. Rasa 100+ masih tetap sama, cuma labeling je lain. Kalau dulu grey, kini berwajah baru, gold. Kalau dulu, corak abstrak, sekarang ada DLCW sebagai "pelaris" 100+.

Ehem ! Ehem ! Dalam reramai ni, ada tak yang macam aku ? Ke aku sorang je bangsa pemalas nak belek ? Ish ! Tak baik tau gelakkan aku. Terkadang aku ni noob jugak. T_T

You Might Also Like

2 comments

  1. Haha! Siqah pun malas menilik jugak. Ikut dan je biasanya.

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored