dunia gadget... iphone 5s vs note 4

1:15 PM

Assalamualaikum... holla ~~~ sehari lagi kerja besok sementara tunggu cuti.. hehehe... ni nak cerita pasai wishlist aku.. tak tau or tak sure nak yang mana satu should buy.. meh la kongsi pendapat untuk membantu aku menjadi pengguna yang bijak..... heee... sekarang aku guna Xperia L.. baru pakai dalam setahun lebih.. but now, aku tak tau pasepa dia macam dah buat perangai.. time amek gambaq, loading bukan main punya lama... apa lah masalah kamu ni wahai sayang... dulu tak macam nih pun... sampai colleague aku tegoq, lamanya loading.. I ingat hanset I saja yang lama.. dia pakai Samsung yang kecik tyu.. Galaxy Young kan apa tak taw.. macam tu lah... T_T malu sat... then, kat album dia suka copy paste gambaq bebanyak kali.. dalam album tu, penuh gambaq yang sama.. hat tu pun aku tak tau pasepa.. penat dah haih padam.. tapi, dok jadi jugak... dah tu, kalau semua okay, tak pa lah jugak.. ni.., gambaq tu blurrrr.... sakit hati mak kau ni nakkk....!!! so, because of that, hati ni mulalah berkira2 untuk merembat anak yang baru.. muhahaha... ni kalau cik L tu dengaq, mesti lagi teruk dia dok wat perangai....


depa ni lah yang buat tidoq malam aku termimpi-mimpi.. hehe... iphone 5s dengan note 4... even orang sibuk compare iphone 6 plus dengan note 4.. aku sibuk compare dengan 5s.. haha... iphone 5s tuh released last year while note 4 will be released this October... kat Malaysia, exact date tak tau bila... bila compare depa punya spec... note 4 boleh tahan gak.. harga pun mampu milik rather than iphone.. tapi, iphone tu handy.. senang pegang and senang simpan rather than note 4... aku nih dah lah bangsa pemalas bawa handbag.. semua nak pegang.. dah kalau besaq macam tuh, apa lagi yang boleh aku pegang.. handphone saja dah 2 bijik..beg duit lagi.. mai sekali note 4 ni.. apa pun tak boleh... note 4 comes with 4 colours... white, black, gold and pink.. gold tu macam mengancam jugak since tengok samsung grand duos gold colour.. 5s pulak 3 colour... gray, gold and silver.. internal storage note 4 32GB.. yang ni paling best... dia ada external sorage.. iphone macam biasalah, boleh pilih 16GB, 32Gb or 64GB.. the bigger the storage, the higher you pay.. rite...? no external storage.. macam biasalah.. camera belakang note 4, 16MP.. puaihhh.. camera aku pun baru 12MP... front camera pulak 3.7 MP... zaman hanset besaq2 dulu, 3MP dah cantik... ni kan 3.7MP.. can you imagine..? as usual iphone, 8MP tapi dia punya camera quality tak boleh challenge... processor note 4 ada 2.. satu 2.7 GHz 805 snapdragon and satu lagi apa dia ntah.. aku tak ingat and tak sure... iphone punya processor lupa jugak.. hik2... 

so, macam mana... kot mana pun kena tunggu bulan 10 jugak untuk tengok depan mata sendiri.. then, baru nak decide.. October kan birthday aku.. so, sendiri bagi hadiah untuk diri sendiri... tak salah jugak... hahaha.. 

You Might Also Like

6 comments

  1. wahh.. hihi, pening kalau ada pilihan banyak sangat ni kan... takpe2, fikirkan mana yang berkenan di hati ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah tu.. ni pun dah tapis.. kalau tak... lagi berpusig2 dlm pale ni haa...

      Delete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah ptg dik....akak pun teringin nak iphone 5s....tapi tak tau bila dapat memilikinya....hehe....btl kata Mama...buatlah pilihan yang tepat yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm kak.... tak pe lah kak.. kite simpan duit sesame... one fine day.. InsyaAllah... anyway, tq ~~~

      Delete
  3. zaman teknologi... kalau boleh memang kita nak yang terbaik..tercanggih dan termurah..moga tercapai apa yg dikehendaki..salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye ~ terima kasih sudi singgah... tu lah.. nak yang paling baik dgn harga murah tapi berbaloi.. penat jugak kan nk wat decision.. hehe..

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored