Memutihkan gigi dengan mudah

1:52 PM

Tertarik dengan cara ni masa tengah tengok feed kat facebook.. simple and murah... cara memutihkan gigi yang kuning terutamanya untuk penggemar kafein... hehe...

ramuan bahan2:

soda bikarbonat/baking powder
limau/lemon

cara2nya..
1. letakkan sesudu besar soda bikarbonat dalam pinggan
2. ratakan soda bikarbonat (supaya tiada ketulan)
3. perahkan lemon mengikut kuantiti soda bikarbonat
4. biarkan selama beberapa minit untuk ia sebati
5. berus gigi seperti biasa ( sekiranya bahan campuran tadi terlalu cair, tambahkan lagi soda bikarbnat agar ia menjadi seperti paste...)

* lidah adalah dilarang.. hanya untuk gigi.. macam mana nak putihkan lidah, I have no idea....

selamat mencuba... *untuk diri sendiri jugak*

You Might Also Like

6 comments

  1. tips gigi putih bagus ni..senyum lebih yakin jika gigi putih ..tq share

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. boleh senyum lebaq2 sikit pas ni.. hehe

      Delete
  2. errrrr.....pemakai braces boleh cuba?saya pemakai braces..hahahahahaa....memutihkan lidah pon boleeeeeeeeeeeeeeeee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ace aiman try dulu.. nti lau okey, bgtaw akk.. hehe... lidah kalau putih, itu serius menakutkan...

      Delete
  3. confirm ke jadi?patut la soda Acik ada dalam bilik air..anak Acik ambik rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak gaya nya macam jadi.. ceq pun baru nk try... aik.. anak acik lagi advance.. dia dah taw petua ni sebelum kita.. hehe

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored