Kalau tak ribut, tak sah!

12:32 PM

Assalamualaikum... Selamat hari Jumaat uolls... semangat ea kerja hari ni.. mentang2 hari ni last day kerja kan.. uolls sihat..?? rindu ai tak..?? muhaha.. okey.. tak pe.. ai paham... T_T topik hari ni tak dak kaitan sangat dengan isi kandungannya.. maafkan ai naaaa.... ^_^

Semalam ada ura2 ai kena kerja hari ni.. at last tak jadi.. alhamdulillah... ibu dah banyak hari asyik dok sebut nak makan kek.. nak kek yang ai buat... nak kek chocolate cheese... amoboi ~ nampak tak deman ibu...???

But then, this morning, dapat call dari kilang, ada problem pulak.. ai dah terpikir2 macam buat kek kat kilang ja nampak gayanya... huh! nak tahu..?? seminggu lepas... yakni hari Jumaat jugak... ai kena masuk kilang jugak sebab ada problem.. ya lorh ~ engineer is a problem solver... fuh! masalah sendiri tak boleh nak selesaikan, kena settlekan masalah company... okey! my duty, my wish! tapi nak diceritakan kat sini, last week ai balik jam 0430.. perghhh!! bayangkanlah...

Masuk kerja dari jam 1030 sampai  jam 0430.. beronok2 lah ai kan dok kat kilang tuh... *mata ke atas, tangan ke bahu..* sebenarnya, ai dah habis selesaikan masalh dalam jam 0200.. but then, ai ada lagi satu problem.. so, ai amek kesempatan yang ada untuk selesaikan problem itu since ai pun tak mengantuk lagi... itu sebabnya berdarah merambu2 jari ai ni... gambaq tu ai ada post dekat IG...

So, kalau boleh hari ni tak mau ulang cerita minggu lepaih.. letih oiii! tu pun sepatutnya ai kena masuk lagi hari Sabtu tu.. tapi, sebab ai bangun lewat, colleague ai dah tolong settle kan dan ai sangat sernok sebab ai dah escape.. muhaha... jahat kan...

Ye lah.. hari ni ai masuk jugak kilang.. tapi, lepas zohor.. nak selesaikan sesi membaking dulu.. cadangnya, nak buat 2 benda... kek and biskut kopi resepi Kak Farrah.. memang yummy ~ sodap.. sebab biskut tu sangat laris di rumah dan kilang, makanya nak kena buat lagilah kan.. lagipun, rayo kan dah nak dokat.. heee...

Esok, insyaalah, kalau tak dak aral melintang, ai BW semua orang ea.. ai pun ada banyak benda nak share.. dok simpan lama dah ni.... nanti ai share ape ke rupanya kek ai ittew... by the way, resepi kek adalah resepi try and error by myself sebab kebanyakkan yang ai Google, semuanya kena kukus.. ai malas nak kukus, nak bake ja... jadi ai nak buat cara ai sendiri... hahaha.. *ko ingat ko pro sangat Zafirah...*

See ya ~ semoga hari ini dipermudahkan.. semoga hari ini lebih baik dari hari semalam dan hari semalam lebih baik daripada hari ini... bubye uolls... see u soon lovely!

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored