REVIEW CROISSANT BY MUNCHY'S

8:18 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Ewah ~ 

Macam rajin pulak update pulak sekarang ni kan ? Tengah mengekalkan momentum yang ada.. clap clap for myself yang dah lama dilimpahi dengan penyakit M yang menebal.

Okeh.. Kali ni MZ nak share sesuatu yang baru jugak yang berada di pasaran Malaysia. Tau dak, Munchy's telah mengeluarkan product baru berbentuk croissant. Kalau hampa peminat croissant, haaa.. Mungkin ni bakal menjadi croissant on-the-go hampa...

Sebenarnya, MZ terjumpa croissant ni masa bulan Ramadhan lagi, jumpa dekat Sam's Groceria, Sunway Carnival Mall. Colleague ja yang beli, sebab time tu dia ABC, MZ pandang kot jauh je padahal dalam hati teringin sangat nak beli. Mesti hampa cakap, apa ada hal, beli je lah, bukak posa boleh makan... Sebenarnya, masa bulan posa tu, kalau MZ tak ada plan nak kemana-mana selepas waktu bekerja, MZ memang tak bawak purse, even an IC. Sebabnya, nak bag less, sebabnya, senang nak blah. Kuang kuang kuang.... So, MZ segan la nak pinjam duit ngan colleague sedangkan masa tu kami baru kenal. So, MZ keep the secret save until now. So, you hold my secret hokey.

Nak dijadikan cerita, memang jodoh MZ panjang dengan croissant Munchy's ni. Bebaru ni, MZ ke Mydin Bukit Mertajam, jumpa pulak dengan croissant Munchy's ni. So, pucuk dicita, ulam mendatang, MZ grab semua flavor yang hado. Dan, inilah hasilnya.... 


croissant Munchy's, product Munchy's, roti terbaru, on-the-go, flavor yang sedap, variasi perasa, caramel, chocolate, vanilla, senang, mudah, cepat, sam's groceria, sunway carnival mall, seberang jaya,


Sebungkus yang beratnya 60gm cuma berharga RM 1.30. Croissant Munchy's ni mempunyai 3 flavor, iaitu, chocolate vanilla dan caramel. Bolehlah hampa pilih ikut citarasa hampa sebab MZ memang makan ja kesemua flavor tu, sebab tu MZ amek semuanya....



croissant Munchy's, product Munchy's, roti terbaru, on-the-go, flavor yang sedap, variasi perasa, caramel, chocolate, vanilla, senang, mudah, cepat, sam's groceria, sunway carnival mall, seberang jaya,


Berkenan betul dengan packaging dia.. Tapi, MZ memang tak sure pasal 7 days yang dipamerkan diatas packaging ni. So not sure, nak kata croissant ni expired between 7 days, tak jugak. Hurmh.. Hampa fikirlah sendiri...

Setelah mencuba ketiga-ketiga product Munchy's diatas, apa yang MZ boleh gambarkan ialah..


croissant Munchy's, product Munchy's, roti terbaru, on-the-go, flavor yang sedap, variasi perasa, caramel, chocolate, vanilla, senang, mudah, cepat, sam's groceria, sunway carnival mall, seberang jaya,

Vanilla

croissant Munchy's, product Munchy's, roti terbaru, on-the-go, flavor yang sedap, variasi perasa, caramel, chocolate, vanilla, senang, mudah, cepat, sam's groceria, sunway carnival mall, seberang jaya,

Chocolate

croissant Munchy's, product Munchy's, roti terbaru, on-the-go, flavor yang sedap, variasi perasa, caramel, chocolate, vanilla, senang, mudah, cepat, sam's groceria, sunway carnival mall, seberang jaya,

Caramel

Dalam ketiga-tiga ni MZ rasa, memang paling suka chocolate. Sebabnya, cream dia banyak and terasa the chocolate richness compare to the other both. Yang paling MZ tak kenan ialah, Caramel. Ntah ! Rasa caramel dia macam mild sangat, croissant tu lebih kuat rasa dia daripada caramel. I don't like it.

Taste of the croissant itself, ok lah, no bad. Lembut jugak, bolehlah kalau nak beli dan nak makan. On-the-go, this is a good idea.

Give yourself a try, then you'll know you like it or nay. Sebab, apa yang MZ rasa tak tentu sama rasa dengan hampa....

You Might Also Like

5 comments

  1. Haha 7 days tu nama brand dia la MZ, takde kena mengena ngun expiry date 😅 dia ibarat brand nutella under ferrero.

    ReplyDelete
  2. da nampak da tapi tak rasa nak cuba lagi.. boleh laaa try. ada yang cakap x sedap.. better rasa sendiri dlu kan kan..

    ReplyDelete
  3. Tak rasa lagi.. Tak berapa suka.. Encik suami je dah rasa.. dia kata manis sangat..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored