Pasar Kemboja, Parit Buntar

11:18 PM

Assalamualaikum…. Tuesday blues tak hari ni..? ni cerita last week Sabtuday… pi pasar Kemboja ngan ibu and adik… pasar Kemboja tuh dekat Parit Buntaq.. dekat Permatang Tok Mahat… kat sini kira syurga lah untuk orang berniaga.. banyak betoi orang meniaga….. ada yang jual borong, ada gak yang jual satu2… kalau beli borong, murah kot… aku rasa time nak raya, mesti lagi seronok… baju memurah.. cecantik pulak tuh… dia tak besaq, tapi memanjang… penat lah jugak berjalan… sepanjang jalan, kiri and kanan.. belum kira yang dalam2 lorong lagi.. ada yang meniaga bawah rumah orang… depan rumah orang.. kebetulan masa aku pi tu, baru lepas hujan.. lecah lah… belengaih lah sikit…  parking sepanjang jalan, penuhh.. so, parking kat kawasan rumah orang..  RM3.. boleh lah kan… per entry… kebetulan hari yang sama ramai pulak orang ber “rombongan”…  jadi bus + orang memang banyak lah.. haa.. Pasar Kemboja ni dekat dengan Mydin… 


Suasana kat sini.. ni kira awal lagi… or maybe sebab hujan… jadi, depa meniaga lambat….



Meah ni tak breakfast pagi tu.. so, dia punya kebuluq lah.. kebetulan jumpa tako.. eh.. nak tau tak..? tako ni sedap kot.. yang ni special…. RM6.. ada cheese.. if biasa RM5.. tak dak cheese… aku pernah makan tako yang jual kat pasar malam kat Bangi, tak best.. tapi…., yang ni best…


Jalan2 terjumpa orang jual aiskrim naik moto..  masa kecik2 dulu banyak ja.. sekarang bukan main payah nak jumpa.. ada aiskrim roti. ai like.. so, sesi mengepau adik pulak… buruk beno qhupenya bila makan .. hehehe…

On the way nak pi kat kereta, ibu nak singgah pi toilet.. asalnya ibu nak makan kat kedai ni.. apa ntah nama nya.. selera kampung …..  last2 tak jadik.. tu yang hangin budak sepeah nih… ibu ada meeting petang tuh.. tuh yang dok ligan masa.. penat tau ligan masa… 


ate.. buruk beno qhupe itu.... selipar sebab takot kasut katoq.. *alasan*



muka frust tak dapat order ayaq... kawan dah la tengah dahaga....

and because dah kenyang.. mari belanja satu selfie....



-

-

-

-

-

-

-

-

-



ada aku cakap nak belanja selfie gambaq sendiri...? tak dak an..? sebab dia selfie guna handphone aku, jadi belanja selfie gambaq dia lah.... selamat malam ~~~ mimpi indah ~~~~

You Might Also Like

5 comments

  1. http://madey09.blogspot.com/2014/09/tutorial-back-to-top-button-khas-untuk.html
    Entry khas untuk Siti Nurzafirah yang bertanya tentang Button Top Up ya..sila klik blog Etuza ini

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored