COOL GHOST MUSEUM, LEBUH MELAYU, PENANG .:. SEPETANG BERSAMA BLOGGER UTARA PART 2

8:17 AM

COOL GHOST MUSEUM, LEBUH MELAYU, PENANG .:. SEPETANG BERSAMA BLOGGER UTARA PART 2


COOL GHOST MUSEUM, LEBUH MELAYU, PENANG .:. SEPETANG BERSAMA BLOGGER UTARA // Assalamualaikum.. sambungan entri semalam berkaitan dengan Cool Ghost Museum ini.. gambar-gambar hari ini adalah dari ihsan phone orang lain... terima kasih ~




Beginilah rupa Cool Ghost Museum dari luar.. sila perhatikan betul-betul supaya tidak tersilap mengorak langkah.. kalau rasa nak parking kat sini susah, bolehlah parking di Komtar dan mengambil masa selama 10 minit sahaja untuk berjalan...  




Cik Puteri confuse, apa yang akak comel ni dok pulun sangat... 



Kalau hari tu PART 1, tengok orang minyak ni dari pandangan tepi, ini pulak dari pandangan depan.. scary...??? tak.. ! cuma terkejut dia dok ataih kelapa kepala... 


Lupa pulak nama akak sebelah ni ~

Dia mengintai dari sebalik dinding


Cik Langsuir dok ngintai wanita yang sedang menunggu untuk bersalin



Feel ala-ala rumah kampung .. perasaan dia tu lebih sikit ~


Hantu Pokok Pisang.. hat ni dia kenan kat orang lelaki yang single jaa....

Hantu Cina ajak bergambar

Ehhhh.. main mata pulak dengan kiteeee....

Urutan percuma tanpa perlu beratur lama


Back to Cleopatra ~ walaupun, dia tak da, tapi, saya ada.... hehe

Version omputih

The pumpkin force me to the face same like him



Thank you Abam Rizal sebab telah berjaya menjadi "tour guide" yang sangat happening dan pemalu.. penerangan dia sangat jelas dan tak bosan mendengar... kalau nak rasai pengalaman macam Geng Blogger Utara, sewaktu menjengah ke Cool Ghost Museum ni, bolehlah request Abam Rizal sebagai "tour guide" hampa... itu pun, kalau dia tidak bercuti.. hehe...

Pengalaman kat sini amat berbeza dengan pengalaman berada di rumah hantu... muzium ini jugak adalah muzium yang pertama dan patut hampa singgah jika berkunjung ke Penang.. aih.. orang Penang, kalau tak singgah, malulah.... sewaktu hari kejadian pun, ramai pelancong tau..! dengan rate harga yang berpatutan, sememangnya ini adalah salah satu daripada tempat tarikan pelancong ke Penang...

You Might Also Like

11 comments

  1. Hai promote abam Rizal nampak..apapun hantu melayu yang paling seram kan..

    ReplyDelete
  2. cool je SN jumpa hantuu kan hihi :)

    ReplyDelete
  3. Tak tahu pun ada rumah hantu ni hehehe rugi tak pergi hari tu..
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete
  4. abang rizal mesti suka baca kalau tau zaf promote dia.. hahaha

    ReplyDelete
  5. errr...errr...klau pi ritu btmbh demam la gamaknya

    ReplyDelete
  6. Bestnya tempat ni! Bila lah akak nak sampai,... :)

    ReplyDelete
  7. Cool ja depa bergambaq dengan hantu no...

    ReplyDelete
  8. Hahahaha...
    terus akak scroll laju2.. walaupun hanya patung tapi biasalah x berape nak berani.. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored