Ke Sungai Petani lah kitaaaa!!!

12:30 PM

 Open House Blogger Farah

Open House Blogger Farah // Dah berapa hari Syawal ntah hari ni.. baru berkesempatan untuk up cerita raya rumah Kak Farahh.... Farah mana...??? nah tengok sini, Mrs Secretary.. dah kenal..?? tak kenal maka tak cinta tau... jangan tengok lelama.. satgi jatuh cinta, haaa.. bini orang tu tau...

Okeh... set time untuk sampai waktu lunch.. sebelum tu, ni nak habaq ni... ni first time nak jumpa Kak Farah.. ai is d nebes tau.. kali ni aku angkut adik pulak pi SP.. hek hek.. perjalanan memakan masa setengah jam sahaja.. dengan jalan tak jam.. meluncur lajulah kudaku.. kan...

Jadi orang pertama yang sampai, dengan tak kenal nya, maka lepak dalam kereta, di luar rumah sementara menunggu kehadiran ahli yang lain adalah langkah yang paling bijak.. maka, terjadilah aksi wefie bersama dengan adik menggunakan fish eyenya yang baru sehari sebelum...





Sudah.. bebanyak satgi hampa ngigau pulak... mata tak berapa okey sebenaqnya tu.. berair jaa.. semua sebab penangan lens.. or maybe, tangan tak berapa bersih masa pakai.. malam, tu bengkak teruih mata kanan.. hadaplah kan.. kau yang nak..!! selalu memang kami jenis angkut botol air kalau jalan... kami jenis minum air, banyak.. kat rumah pun angkut botol tu ke hulu, ke hilir.. kalau adik ada, kena kongsi dengan dia... heee... meraban pulak dahhh...!!

Lunch kami pada hari itu.. nasi tomato, ayam masak merah, jelatah and papadam.. sedap oi Kak Farah masak...

Tengok pun dah terliur kan.. haaaaa

Ada jugak putu kacang.. tapi, aku yang bajet muda sangat ni mana reti makan putu kacang ni... heeeee



Dah kenyang, tersandorrrr.....







Dessert time... sagu.. hat ni pun sedap.. syahdu ja tekak kite bile dia menerjah...








Dessert


Selamat Hari Raya yang bakl meninggalkan kita tak lama lagi.. dari kami, Blogger Utara....

Balik tu, adik ajak singgah Mc Cafe pulak.. ye lah.. sebab dia dah nak balik kan.. ku turutilah jua.. nasib baik lokasi Mc Cafe tu, terletak didalam perjalanan pulang... tapi, bertemankan tisu dihidung.. mukus dah tak boleh berhenti untuk melihat alam semulajadi... T_T




Pssttttt.. maaf gambar lintang pukang... alasan dia, tikuih tak bangun lagi.. tak boleh nak menggunakan khidmatnya...

You Might Also Like

14 comments

  1. Bestnya..harap2 tahun depan akak boleh join sekali..boleh beramah mesra..maklum ler newbie lg dalam Group Blogger Utara ni..Selamat Hari Raya untuk semua..Hepi2 sokmo ya : )

    ReplyDelete
  2. amboiii smpai tersador haaa..kenyang sgt ke take 5 minute rest..then sambung lagi hehehe
    biasalahhh raya namapun..mkn mkn mkn hehe

    ReplyDelete
  3. Wah, meriahnya rumah terbuka Farah tu ^-^

    ReplyDelete
  4. best dapat jumpa geng blogger utara ni..

    ReplyDelete
  5. meriahnya hampa makan.. hehehe
    dh kenapa hidung xmau benti leleh. ish2. dh baik ka zaf?

    ReplyDelete
  6. Assalam zaf,
    baaanyaaaakkk nak komen ni, sat naaaa:

    1. baru perasan baju CP & zaf sama naaaaaaaa....PURPLE gitew :P
    2. putu kacang itu sedap hokey :)
    3. naseb baek takdop gambor akak yang bersandor :P
    4. malam satg akak up gambor desert yang sama tapi jenih yang laen dalam insta naaaa
    5. paling win gambor idung kena sumbat uols itu

    he3
    tadaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa nak komen jugak pasal warna baju tuh.. hehehe..

      Delete
  7. hahahaha awat tu gambar last tu hehehe.. sedaplaaa Kak Farah masak..
    bila nak serbu rumah Kak Farah lagi ? hehehe..

    ReplyDelete
  8. Meriahya..rugi rasanya x dapat joint..

    ReplyDelete
  9. jeles jap sebab tak dapat join.. apapun memang meriahkan walaupun first time jumpa Farah..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored