TEMPAT MAKAN BEST.:. Rope Walk, Jalan Stadium

8:30 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:. Rope Walk, Jalan Stadium


TEMPAT MAKAN BEST .:. Rope Walk, Jalan Stadium // Assalamualaikum... Cerita weekend hari tu, hari ni baru nak up.. acceptable lah dari cerita bulan 5, tapi tak up lagi.. acano..??? basi dah kot.. kalau kapal karam, nun.. tersadai kat dasar laut dah.. muhehehe...

Lama dah tak pi Rope Walk Penang.. rindu melambai-lambai pulak.. terasa duit pun memanggil-manggil.. heh heh heh... makanya, bebodek abah sikit and made it... tapi, ada syaratnya.. yakni, tugas iron baju pada minggu ini, jatuh ke atas bahu ku... arghhh !! tak kisah laa... best apa iron baju.. *ayat nak sejukkan hati.. sang suami ku, (bakal) harap-harap awak tidaklah bekerja di ofis ye.. malaih saya nak iron baju awak tiap-tiap minggu.. tapi, kalau awak iron sendiri, itu saya sangat suka... ehhh.. ke laut pulakkk...*

Setelah membuat pusingan pada lorong pertama, perut pun mulalah meronta-ronta lapar... mangsa utama, gerai di jalan masuk utama... menu kami..?

Mine.. Roti bakaq, telur goyang... 



Abah's.. mee campur bihun teng

Ibu's.. kuey teow teng

Aku dah lama tak makan telur goyang ni sebenarnya.. since adik buat roti, yang mata dia goyang melampau.. kembang tekak mak noksss.... tapi, sebab teringin, ku gagahi jua... nasib baik, tekak berjaya menelan dengan gagahnya... the teng's memang sedap.. ramai orang beratoq semata-mata untuk the teng's... next time, kalau pi, aku nak cuba jugak lah.. hari tu, tak rasa pun yang abah and ibu punya sebab sibuk dengan benda lain... hehhhh....

Agak dalam 5 ke 10 minit jugaklah kami "canggak" cari tempat.. mana taknya, penuh kot.. kalau ada pun, orang dok tunggu.. sabor je lah.. dulu, kat situ ada laksa.. and laksa dia boleh tahan sedap.. sekarang dah tak dak lagi..



The mamak's style... bau dia, boleh tahannn....!!!

The teng's.. hampa nak mangkuk yang bersusun tu...?? macam tu lah ramainya orang yang dok tunggu...



So far, makan kat sini, not bad la.. cuma kurang meja and kerusi ja... kalau hampa nak, kena tunggu lah.. be patient please... lepas perut bergembira, masa untuk meranapkan duit lah pulak.. adalah angkut sikit bekal bawak balik rumah.. haha...

Sebelum balik, singgah makan lagi.. kali ni, pekena laksa dekat food court.. food court dekat the other side of the stadium.. laksa kat situ pun boleh tahan sedap jugak.. dok tau lama dah... gerai yang hujung sekali ye...

You Might Also Like

21 comments

  1. Replies
    1. Haah... rasanya lah.. kena try semua baru tau.. ngeh2

      Delete
  2. ada anak ramai ni jarang sgt pi rope walk tu
    tp ms couple sllu pi sini
    suka makan nasi ayam kt situ
    ayam dia ranggup..tp la ni x tau rasa dia masih sama lg x

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh2..

      suka nasi ayam kat situ jugak.. tapi, lama dah tak makan..

      ayam dia crunchy kan.. sekarang tak tau la...

      Delete
  3. Assalam zaf,
    hat roti bakor tu akak makan dah
    tapi hat mee/bihun teng tu tak pernah lagiiii
    nak kena try niiiii

    psstttt : kat situ akak soka makan CKT deme :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...

      CKT tu sedap ea..?? pas ni boleh try.. heee

      Delete
  4. dl xda ank boleh la smpai sn...dh da ank...wuuu....x dpt la...jenuh kepung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... sekali sekala, terbebas.. heee....

      Aqil cakap, dia nak tengok rope walk jugak.. haa

      Delete
  5. roti bakar telur goyang tu telur dia oyang ke... mee dan bihun teng first time dengar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... telur dia bergoyang-goyang macam time shin chan menari.. heeee

      teng tu makanan cina.. telah di melayu kan...

      Delete
  6. sedap tuh menu teng tuh.. roti bakar telur goyang tuh pun sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.... sama ngan Kak Sha... peberet dia tu.. ngeh2

      Delete
  7. first time dgr telur goyang ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh cuba.. ada banyak kedai dah yang menjual nya... ^_^

      Delete
  8. yang ni kat belah pulau tu kan? ritu pegi yang dekat bagan tu je. takde pulak nampak food court hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... belah sebereang tak dak food court...

      ada kedai makan jaa...

      Delete
  9. eh, tiba2 rasa nak makan roti telur goyang plak..hehhe... pernah mkn sekali je dulu, not bad la.. tp dkt tmpat lain la

    #BU

    ReplyDelete
  10. X berjaya lagi makan roti ngn telur goyang.. asyik terkandas je.. menu teng tu apa? Hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored