MACARONI GORENG MY STYLE

8:00 AM

MACARONI GORENG MY STYLE


MACARONI GORENG MY STYLE // Assalamualaikum. Holla ~ Hari tu, (masa cuti Diwali) teringin nak makan macaroni goreng. So, tengok dalam peti ais apa yang ada. Bagi defrost, and siap !


macaroni goreng, macaroni cheese, macaroni cheese goreng, simple recipe, resipi simple


Resepi simple ja .:.

Setengah labu bawang besar
2 ulas bawang putih (satu tu yang besar bapak)
Minyak
Lada hitam
Udang sayur
Sosej
Cream cheese
Garam

1. Panaskan minyak.
2. Tumiskan bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau.
3. Masukkan sosej dan udang.
4. Masukkan lada hitam mengikut kesukaan.
5. Masukkan cream cheese dan diikuti dengan garam. (bergantung kepada kuantiti macaroni)
6. Biarkan sekejap sehingga sebati. (gaulkan)
7. Masukkan macaroni.
8. Siap ! (kalau ada cili padi, lagi umph ! tapi, tak dak stok pulak pada hari kejadian)

Macaroni aku rebus tanpa menggunakan minyak dan garam. So, masa menggoreng, garam tu kena letak lebih sikit. Kalau tak, tawau lah. Ngeee


You Might Also Like

11 comments

  1. wahh rajinnyer, nmpk sedap makaroni tuu., huhu2

    ReplyDelete
  2. rajinnya anak dara sorang ni..nanti masak ler lagi bw bg kami geng #bu rasa..hihihi

    ReplyDelete
  3. Rajin memasak miamor nie.. hehehe..
    Nanti leh kak sha try..

    ReplyDelete
  4. Sedap nya ! Hari tu Sha masak makaroni gak, Tapi guna sos bolognaise. Ni next time nak guna cream cheese pulak :)

    ReplyDelete
  5. Rajin adik kita sorg ni..len kali ada event bwak kawan2 plak na

    ReplyDelete
  6. sedapnya..nk try style firah ni lah

    ReplyDelete
  7. eh eh macam senangggggg je haaaa. nak try jugak la nanti

    ReplyDelete
  8. bila nak buat lagi ? ceq nak pi ketup pintu rumah nak numpang makan ehehe..

    ReplyDelete
  9. klu dah rajin , mudah je kan ... tergoda nengoknya .

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored