TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM ROCKSTARZ BURGER, SUNGAI ARA

8:17 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM ROCKSTARZ BURGER, SUNGAI ARA


TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM ROCKSTARZ BURGER, SUNGAI ARA // Assalamualaikum. Holla ~ Suka makan burger ? Burger senyum ka burger biasa-biasa ja ? Aku suka semua burger yang buat aku gembira. Yakni burger yang sedap lah. Yang tak sedap, sekali tu je lah belinya. Tak ulang dah ! Haruih !

#bloggerutaraofficial telah dijemput oleh pihak Rockstarz burger untuk memeriahkan kedai depa. Nah location untuk memudahkan JJCM version Rockstarz Burger ye. Kali ni makan secara berjemaah dengan geng #bloggerutaraofficial. Orang cakap, kalau makan reramai ni, selera dia melampau sikit. Ye ka ? Ntah ! Orang lah yang cakap. Aku taip je dari tadi.




Tak susah pun nak cari. Kalau ada Waze, lagi senang. Sup sap sup sap, sampai. Bila terpandangkan signboard Rockstarz Burger ni ja dah terasa meronta-ronta perut comel ku ini. Teruih lelaju masuk dalam kedai. Usha-usha sikit, terus parking sebelah Kak Murni. Belum cukup korum lagi masa aku sampai tu.

Jom hadap entri ni dengan ilustrasi burger yang sangat menikam kalbu. Harap maaf ye yang terliur tu. Bolehlah singgah di Rockstarz Burger untuk menghilangkan air liur yang berjejeh itu. Di Rockstarz Burger, hampa kena order di kaunter dan terus membuat bayaran. Jangan dok tunggu kat meja pulak, jenuh lapaq. Usai membuat order, sila angkut minuman hampa sendiri ke meja kerana tiada pekerja tambahan yang disediakan untuk mengangkut minuman hampa tu. Kira self service lah, tapi tapi tapi tapiiii. Burger yang sudah siap dimasak akan dihantar terus ke meja. Cuma minuman sahaja yang self service.

Di  Rockstarz Burger ada banyak menu pilihan yang namanya juga seakan-akan rock. Ini kerana, tuan punya kedai ni juga, berjiwa rock. Tapi, kalau hampa berjiwa indie, hampa kenalah order mengikut selera rock jugak. Kalau nak burger berjiwa indie jugak, bukak sendiri kedai burger ye.


Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The bands aka menu

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


Selain dari The Bands, ada jugak burger yang seasonal. Untuk sekarang ni, ada burger masala, then next month (Disember 2015) ada burger baru. Kalau nak tahu burger apa, next month kena pi lagilah. Dan tidak dilupakan, di Rockstarz Burger jugak, ada side order yang terdiri daripada fries, onion ring dan meetbal yang sekali makan rasa tak payah nak pi sampai Damansara dah. *kalau paham*


Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


Interior design dalam kedai ni, memang 100% by the owner. Ada part yang still kosong sebab owner tengah pikiaq sesuatu yang lebih rock untuk dijadikan hiasan. Walaupun interior design nya bersifat rock, tapi, bukanlah jenis rock yang sakit mata tu.

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


Yang best kat Rockstarz Burger ni, selain tandas, surau jugak turut disediakan. Tapi, version rock lah opkos. So, tak perlu risau kalau2 tak sempat nak solat kat rumah, sini pun boleh. Aku suka orang meniaga yang macam ni. Memudahkan orang lain, semoga rezekinya juga dipermudahkan. 


Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


Nak tengok rakus tak rakus geng #bloggerutaraofficial makan burger ? Rakus sebab sedap tak terhingga. Kalau ada brand yang sampai fingger lickin good, Rockstarz Burger pulak menggunakan moto Rock Your Mouth. So, let's Rock Your Mouth !

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The jejaka (s)

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Carbonara Romance
Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Wings
Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Metallic Cheese
Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Santanz
Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Red Hot curry Chileez
Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


My personal review, The Carbonara Romance tu lebih sesuai untuk kanak-kanak yang tak sukakan pedas. Bukan sahaja kanak-kanak, orang dewasa yang tidak sukakan kepedasan jugak harus mencuba The Carbonara Romance. Rasa yang sangat light. Untuk The Metallic Cheese pulak, penggila cheese memang kena pilih yang ni. Cheese dia tahap meleleh tak hengat. Untuk orang macam aku, kena kurangkan. Nanti bising, gem*** pulak ! Seacrh pun apa kurangnya. Aku suka rasa sos dia. Patty kat sini, memang custom made ye. So, jangan nak mimpi nak jumpa patty macam ni kat tempat lain. Sedap baq hang patty dia. Ini bukan sesi melobi, tapi ini memang serius !

Rockstarz Burger memilih konsep open kitchen, Yeah ! Maksudnya, hampa memang nampaklah penyediaan The Bands hampa tu. Tapi, larat ka hampa nak conggok depan tu ?


Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,
The Dapur

Tidak dilupakan ... JJCM TV3 pun dah sampai Rockstarz Burger ni. Ate, mengkome bila lagi ? Nak2 orang yang duduk kat kawasan situ or orang Penang. Rasailah kehebatan Rock Your Mouth tu. 



Terima kasih kepada The Saiful's kerana sudi mengajak #bloggerutaraofficial untuk meng "rock" kan kedai Rockstarz Burger ni. Jangan serik ye untuk menjemput team #bloggerutaraofficial ni lagi naaa. Semoga dimurahkan rezeki kalian dan again thank you for the moment with us.

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,

Rockstarz Burger, jjcm, tempat makan best, penang foods, foods, makan sedap, burger best, burger sedap,


Rockstarz Burger 
118, Taman Tunas Muda, Jalan Dato Ismail Hashim,
Sungai Ara, 11900 Bayan Lepas, Penang.

 Nombor Telefon
019-4299309

Waktu Perniagaan
5pm - 1am (Setiap Hari)


Jom tengok entri pasal Rockstarz Burger di blog team #bloggerutaraofficial yang lain.

You Might Also Like

12 comments

  1. pehh.. mkn free...

    jelesss.. lain kali jemput i sekali.. :)

    ReplyDelete
  2. xleh lupa..mmg happening
    28hb repeat lagi
    xtau lah caner kecoh baq hang

    ReplyDelete
  3. gendang gendut..perutku semakin gendut..huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Tetiba terkenang burger Rockstarz ^-^

    ReplyDelete
  5. nak nak nak!!!!

    nak pegi makan 28hb ni insyaAllah. meleleh ailio huuuu

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. parah kan tengok entry.. asal tengok rasa lapaq =P

      Delete
  7. next time ceq nak try The Wings.. ehehe dah plan da nak pi next time.. daaaap haih..

    ReplyDelete
  8. nak kena singgah makan lg.. hahaha

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored