BUDGET TRIP KRABI DAY 3 PART 3 - IT'S A WRAP

9:15 AM

Sapa dah baca entri kosong yang penuh dengan gambar ni ? Hahaha.. First of all, MZ mintak maaf sebab MZ terlupa untuk menaip isinya, yang ada hanyalah gambar. Mehla MZ sambung detik-detik terakhir di Krabi.

Assalamualaikum. Holla ~

Setelah kepenatan bersama aktiviti darat, makan, rehat dan solat, kami bersiap untuk ke Krabi Night Market lagi. Makanya, memang  hari berturut-turutlah kami ke Krabi Night Market. Bosan ? Tak kot, kalau bosan takkan lah  in a row !

Dah memang biasa berjalan, jom lah jalan sekali dengan MZ dan cuci mata sikit apa yang ada dekat Krabi Night Market. Ups ! Sebelum singgah Krabi Night Market, kami singgah night market yang berdekatan dengan guesthouse. 


Lepas dari night market tu, jalan lagi dekat dengan mercu tanda Krabi, ketam dan seterusnya barulah ke Krabi Night Market.

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Sejenis macam percik pun ada, macam satay pun ada. So, bila hampa nak, baru dia panaskan balik diatas arang.


krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Sepanjang kat sini, antara menu wajib kami yang memang tidak dapat dilepaskan. Rugi pulak tak rasa walaupun hanyalah sekeping roti canai kosong yang nipis. Kuikuikui


krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Sweet potato jemput-jemput, aka cucoq ni memang sedap, manis ja. Hampa kalau pi Krabi Night Market jangan lepaskan peluang untuk menikmati sendiri cucoq sweet potato ni.. Kat Krabi Night Market ni, makanan halal dan makanan tidak halal dijual berdekatan, jadi make sure hampa tau makanan apa yang hendak dibeli. Jangan main beli ja, pantang nampak sedap. Naya wey kena lenggang perut.


krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Ni Restoran Abdullah yang MZ cerita. 2 kali jugaklah kami makan kat sini, sedap dan murah. Jangan risau, pekerja di Restoran Abdullah ni bole kecek Kelate, mu keceklah dengan ye, gerenti bereh ! hahaha...


krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Ni gambar dari action cam brand Wifi yang dibeli di Lazada. Quality gambar ? Hampa pun boleh nilai sendiri. I is nangis !

Upss ! Dalam bulatan merah, ipong dalam kenangan... Masa ni masih dalam keadaan stabil...


krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,

krabi, back packing, ao nang, emerald  pool, blue pool, cara mudah nak ke krabi, trip budget ke krabi, budget ke krabi, pakej snorkelling di krabi, ao nang, apa yang best di krabi, night market krabi,hot spring, air panas di krabi, klong thom thermal waterfall,


Nanges tengok gambar kan ? Tak pa lah.. Tak guna dah pun action cam tu... Sekali je lah guna, nasib baik murah....

Itu je lah yang MZ nak kongsi untuk entri bungkusan nasi lemak ni. Sekali lagi MZ mintak maaf sebab MZ dah auto schedule kan entri ni, tapi hanyalah gambar....

Tunggu last entri untuk guesthouse pulak, lepas tu MZ dah boleh move on untuk Langkawi pulak. Maaf jugak sebab MZ tak sempat nak blogwalking kat semua, and thank you for landing your data here. Really appreciate it.

Singgahlah entri sebelum-sebelum  ni

TEASER BUDGET TRIP KRABI DAY 1
BUDGET TRIP KRABI DAY 1 PART 1
BUDGET TRIP KRABI DAY 1 PART 2
BUDGET TRIP KRABI DAY 2 PART 1
BUDGET TRIP KRABI DAY 2 PART 2
BUDGET TRIP KRABI DAY 3 PART 1
BUDGET TRIP KRABI DAY 3 PART 2

You Might Also Like

5 comments

  1. Nampak semua sedap2 Zaf,seronok dapat bercuti kan... :)

    ReplyDelete
  2. woot woot ni yang syiook ni part jalan2 bila dapat makanan hihi.. banyaknyaaa makanan sedap2 nampak semuanya..

    ReplyDelete
  3. syg nyer gambo tu hu hu hu...
    thailand & makanan nyer yg menarik. memang menarik.

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored