SEMBANG GEGURL .:. KAT VON D LOVER

9:20 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Baru ja cerita pasal Marc Jacobs kegilaan MZ buat masa ni kan. Ni lagi satu item yang MZ terpengaruh dengan Kak Phora, Kat Von D, Double Dare. Cantik gilos warna dia.. Kak Phora banyak menghantui MZ recently, kena jampi serapah dah ni.

Yang ni pulak MZ beli kat Sephora Queensbay. Sebenarnya, masa MZ beli Kat Von D ni, memang ada discount untuk Kat Von D, dan MZ ingat untuk semua item Kat Von D, rupanya MZ salah. Dan disebabkan itu, Kat Von D, Double Dare ni berharha RM99. 

Kotak dan badan lipstick tu sendiri memang cantik, rasa sayang pulak nak guna, apatah lagi nak buang.  Kat kotak dia claim yang Kat Von D Double Dare ni sebagai overlasting liquid. Tapi, betul ke apa yang dia claim kat kotak tu ? Kalau nak tau, kena teruskan pembacaan.
MZ dah beberapa kali menggunakan Double Dare ni dan memang terbukti yang Double Dare ni long lasting. Dah makan dan minum beberapa kali pun, warna dia stay situ jugak. Tapi, MZ ada try lagi untuk makanan berminyak dan berkuah dan MZ memang purposely bagi kena kat lips sebab nak tengok ketahanannya.

Nak tau result dia ? Scroll lah lagi.. hek hek hek


sephora, queensbay, kat von d, double dare, promotion, sales, discount, beg nyamuk aedes, beauty, lipstick, liquid lipstick, tak melekit, long lasting, review, penang


Ini lah hasil eksperimen pada hari tersebut. MZ jarang bersolek untuk ke kerja, dah nama pun kerja kan, bukannya nak ke berjalan. Cuma kalau MZ rajin je, ada la foundation dan lipstick kat muka, tapi tak pernah lagi lah mascara ikut pi kerja. Kui kui kui



sephora, queensbay, kat von d, double dare, promotion, sales, discount, beg nyamuk aedes, beauty, lipstick, liquid lipstick, tak melekit, long lasting, review, penang
Awal pagi - 8.00am

sephora, queensbay, kat von d, double dare, promotion, sales, discount, beg nyamuk aedes, beauty, lipstick, liquid lipstick, tak melekit, long lasting, review, penang
Lepas minum pagi - 11.00 am

sephora, queensbay, kat von d, double dare, promotion, sales, discount, beg nyamuk aedes, beauty, lipstick, liquid lipstick, tak melekit, long lasting, review, penang
Lepas lunch - 1.20pm

sephora, queensbay, kat von d, double dare, promotion, sales, discount, beg nyamuk aedes, beauty, lipstick, liquid lipstick, tak melekit, long lasting, review,
Petang - pukul 3.00 pm


Dan ternyata, dengan minyak dan makanan yang berkuah dapat mengurangkan kuantiti Double Dare yang melekat di hati lips MZ. Dan sepatutnya, kena touch up balik la, dah tapi sebab kat tempat kerja, dan tengah training, tak kose MZ, bukan nak ngorat trainer pun kan. Ahaks !

MZ suka Double Dare sebab warna yang tidak bergitu garang, tahan lama walaupun selepas makan dan minum (kecuali makanan berminyak), tidak melekit, tidak comot dan senang dipakai walaupun Double Dare ni sejenis luquid lipstick. 

Kalau hampa nak tau, betoi ke tak apa yang MZ review ni, pi lah jumpa Kak Phora, suruh dia bungkuih dalam beg nyamuk Aedes tu, nanti balik hampa try la. Lepas tu, bolehla bagi tau MZ, sama dak dengan hasilnya dengan MZ.


You Might Also Like

7 comments

  1. hihi x pernah try ni.. cantik jugk and tahan lama tu berbaloi.. usually CT nye lipstick mmg tanggalkan tngh hari solat then pakai balik.. kira dpt tahan smpai tngh hari da suka da hihi..

    ReplyDelete
  2. lawa warnanya... ada dah satu memang tahan lama hihihihi

    ReplyDelete
  3. cantik org nyer.
    pe pon, sesuai :)

    ReplyDelete
  4. Bestnya kalau pilih lipstik yang tahan lama, tak payah kita apply banyak2 kali kat bibir kan

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored