On leave

1:01 PM

kalau Cik Aina emergency leave, aku plak bakal on leave for 3 days at least... aku approve jari jemari ni untuk bercuti with purpose tau... malam ni dah nak bertolak pi Melaka.. naik bus kesayangan, kesukaan, kecintaan.. eh... ada ka macam tuh..? okeh! hover sudah...

normally if nak balik Melaka (dolu2) aku akan naik bus Mayang Sari.. ada beberapa sebab why I choose MS... first and foremost (dah macam nak bagi speech..) , sebab bus ni tak masuk Kajang.. ai penah naik bus (but can't remember which company..) yang dia punya route tour tu masuk kajang.. ai is tak suka hokey.. masa perjalanan rasa lagi lebih lama... (aku measure pakai jam kesayangan yang tinggal kenangan..) secondly, rasa comfortable dengan bus ni sebab seat pun selesa.. tak sempit.. sedap2 untuk aku... thirdly, sebab dah selalu sangat naik, aku dah terkenal pak cik yang bawak bus tu.. so, boleh kawtim kalau nak turun sebelum MC... pak cik tu macam dah tahu dah aku nak turun kat mana.. hehe..

insyaAllah aku akan sampai lepas subuh pagi Jumaat... doakan perjalanan kami ya.. (mention "kami" sebab.. untuk penumpang2 lain yang mengiringi perjalananku didalam bus tersebut jugak disamping pak cik bus terchenta.. hehe..)

 Jumaat.. jam 0800 ada raptai... so, at least before that nak rest sikit.. tak taw sempat mandi ke tak.. if dolu2, aku sampai and pagi tu ada kelas, normally tak mandi.. sebabnya tak sempat.. but then, malam tuh before naik bus dah mandi.. *please accept this reason..* but sometimes, I do take my bath... if sempat....! aku jenis kindda yang tak boleh kalut2 mandi, kalut2 siap.. berfeluh u know.. bagai coklat mencurah2 di ladang gandum... bukan untuk that time ja.. for the whole particular day.. tuh yang ai malas nak rushing2 tu.. nanti, sikit2 pun nak berpeluh.. ai is the tak selesa.. nanti orang cakap ai busuk.. * the fact, memang pun.. dah kalau asyik berpeluh, even untuk light activity...* mari elakkan diri dari rushing... hehe..

aku punya konvo hari Sabtu jam 1330... ahad baru balik sini balik.. but then, tak tau lagi jam berapa.. sebabnya, nak singgah Seremban dulu.. rumah Kak Haryani, sepupu ibu.. since aku dok kat Melaka 2010, sampai aku dah belah dari tanah tumpahnya Hang Jebat tu, aku tak pernah singgah rumah dia.. dia ajak dah berbuih mulut dah... so, since tak tau lagi bila nak jejak kaki kat sana lagi, jomlah ziarah... anddd.... pak lang, adik ibu pun suruh singgah rumah dia jugak dulu before balik Penang.. pak lang dok dekat Bangi.. tepi highway je kan.. so, jangan nak membongak sangat kalau tak tau jalan.. sebab rumah pak lang memang boleh nampak dari highway.. because of that pit stop, kekdahnya tak tau lagi nak sampai rumah jam berapa.. bertabahlah sebab Isnin kerja... hoyeaaahhhh!!!!

abah dah sound, malam abah nak tidoq.. tidoq kat rumah bukan kat somewhere else.. okeh my love ~~~ I follow... tertidoq dalam kereta dimaafkan kan....?? hehe... by the way, to my one and only adik.. Siti Nur Aqilah...good luck for your interview esok... kakak doakan adik dapat kerja tu... insyaAllah ~~~ aminnnn... 

p/s .:. TOLONG JANGAN RINDUKAN AKU.. TOLONG MAAFKAN AKU SEBAB TERHUTANG CERITA KENDURI DIYANAH....

You Might Also Like

5 comments

  1. Siti! Story tanpa perenggan ni susah sikit skak nak baca lsh ke saje buat camtu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. macam mne bercerita, macam tu lah taipnya... cerita tanpa noktah.. okeh! lepas ni ada perenggan.. arigato ~~

      Delete
  2. Bestnya naik bas.
    Akak dah lama x naik bas.
    Anak-anak lagi lah x penah..
    Abe dulu skali je masa umo 6 bulan. Tupun sebab pegi rombongan.

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored