Makan-makan .:. Restoran Ikan Bakar Din

11:00 PM


holla ~ kalau tadi cerita kedai kat Permatang Pauh.. cerita minggu lepas... ni pulak cerita minggu ini.. yakni tadi siang...

To be honest, tak berapa suka sangat ikan bakaq except for keli bakaq.. haha.. dalam family aku, aku sorang ja yang makan.. ibu abah, tak makan.. abang apa ntah lagi.. adik, dedulu dia makan lah jugak.. tapi, sekali dia terkono ikan keli yang tak dicuci dengan bersihnya, terus dia tak mau makan... forever!

Ibu pernah tanya aku, bila nak stop makan ikan keli.. and I asked why...?? ibu cakap sebab keli ni depa bela.. bila bela, bagi makan taik b***... urghhh!!! aku tak mau pikiaq.. bila terpikiaq, jadi tak lalu makan.. so, selalu bertindak berfikir secara positif.. haha...


Keli sedap what... isi dia manis.. kulit dia rangup.. sekoq ikan keli tu, if aku yang makan, ikan tu hanya akan tinggal tulang tengah dan kepalanya sahaja.. yang lain semua, settle.. tulang tepi, rangup.. ekoq, rangup.. semua aku bedal...

Nak cerita pasal keli ni, memang banyaklah... first time aku makan keli ni pun dari pinggan kawan aku, Si Mirul... dia yang suruh rasa.. dia cakap sedap.... ingat lagi, masa tu kami baru turun dari Gunung Datuk.. makan kat kedai Ayu Sri kat Bukit Beruang, depan hostel Bunga Raya... time tuh, memang lapaq tak hengat ~ aku sekadar nak amek hati dia ja masa tu sebab aku memang tak pernah makan, so, just rasa.. bila dah rasa, terkenan pulak.. since that lah aku makan keli...

Back to the story.. Ikan Bakar Pak Din ni located at Kepala Batas... sapa pernah dengaq "rimau menangis".. haaaa.. inilah kedai dia... masa sampai tadi, dari jauh dah nampak kereta berjujuk.. tak percaya...???????



Teruk tak aku.. parking punya jauh semata takut tak dak parking.... 

By the way, ini kali kedua aku mai makan kat sini.. first time makan kat sini, teringat keli bakaq dia.. sedap weh! tak tipu... tapi, tak boleh challenge Ayu Sri tu lah..


Nah alamat untuk memudahkan pencarian kalian....

Masuk ja kedai dah nampak meja yang penuh.. orang yang melimpah ruah... huh! manolah nak duduk ni.. ibu cakap, it's okay.. kita dua orang ja.. amek nasi dululah.... tengok lauk punya banyak pun aku pening tak tau nak amek yang mana.... 

Amek nasi kosong, cari meja... dah parking baik punya, ibu nak dok tempat lain pulak... okeh! menurut perintah.... suruh ibu jaga tempat duduk, nak pi amek lauk pulak ni.. menu biasa... keli bakaq.. petai... muhahaha....

Amek piring, sambil belek2 ikan, nahhhhh!!!! berkepul-kepul asap keluaq.. straight fire to my face.. hadaplah ko! terkebil2 mata menahan kesedapan asap tersebut.. mana nak pilih ikan lagi... nasib baik pakai spek, kalau pakai lens tu, mahu cayaq lens aku... *bohong sikit..* masa ni tengok "rimau menangis" dah habis.... tak pa, janji aku ada keliii....

Macam biasa.... time makan memang lupa amek gambaq... lepas makan punya gambaq hado.... 



Milo ais tu warna dia tak berapa menarik kan.. tapi, rasa dia memang umphhh! segelas RM2.... baloilah dengan rasanya.... beg duit bersepah... kunci bersepah... bangsa pemalas bawak handbeg macam ai memang macam tu.. lepas tu, mulalah nak bising, tercicir ni lah.. tercicir tu lah.. sendirik yang cari pasal kan... huh!

Suruh ibu bayaq, *dah bagi duitlah..* boleh aku pi amek gambaq... haha... hajat hati nak amek gambaq "rimau menangis" untuk tatapan kalian semua... tapi.....!



Asap muncul kembali... tak jadi aku titipkan "rimau menangis" untuk tatapan kalian... nampak asap saja... lain kalilah ye kalau umur aku panjang.. or maybe hampa sendiri yang sampai and tolong snapkan photo untuk aku.. mihmihmih



Kepadatan melanda ~ nasib baik hari ni tak blur sangat...




Disamping itu adalah jualan kecil-kecilan... ada ikan masin.. marshmallow, strawberry and anggur coklat... ibu photo bomb lagi.. maafkan ibu ye kalian.. hehe...

Lepas tu, singgah Mydin pulak.. biasalah ibu kan.. dah sampai sini, mesti nak singgah Mydin.. solat dulu kat surau Mydin, barulah shopping.. 

Itu sahaja titpan kali ini... moga kalian tidak melupakan diriku yang chispmore ini... Jumpa lagi... ^_^

You Might Also Like

1 comments

  1. kita boleh geng sbb sis JM pun suka mkn ikar keli bakar tapi x tahu lak lak dorang bagi mkn tahi bas tu..betul ke..ishh...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored