ICONIC HOTEL RAMADHAN BUFFET REVIEW, ALA-ALA BAZAAR RAMADHAN

10:04 AM

Assalamualaikum. Holla ~

Kalau entri sebelum ni MZ dah pernah cerita pasal keenakkan makanan di Iconic Hotel, kali ini MZ bawak hampa makan di Iconic Hotel jugak tapi version ala-ala bazaar ramadhan. Jom tengok apa yang lainnya dari sebelum ni. Tapi bagi yang belum baca entri sebelum ni, boleh terjah kat SINI hokey.

Apa bezanya berbuka puasa di Iconic Hotel untuk pertama kali dan kedua kali ni ? Dah tentulah suasananya.. kalau yang mula dulu, MZ diberikan ruang berhawa dingin, kali kedua ni, MZ merasa berbuka puasa di kawasan tapak parking yang telah dihias dengan cantik sekali. Sekali pandang, tak perasan pun bahawa itu ialah tapak parking.

Dari segi menu pulak, dah tentulah ada bezanya. Kenapa pulak berbeza ? Sebabnya, tempat open air boleh buat bakaqq-bakaq atau goreng-goreng. Jadi, hampa bolehlah memili untuk berbuka puasa di kawasan close air ataupun di kawasan open air.

Yang penting, kawasan open air di tingkat 6 ni dekat dengan surau, so senang sikit nak solat sementara menantikan makanan dihadam. 


Agak luas kawasannya dan dah tentulah kapasitinya jugak besar. Namun, disebabkan hampa berada di tingkat , tak lah terasa panas dek penangan angin malam dan air cooler. Nyamannnn...

Jom tengok apa yang ada di bazaar tingkat 6, Iconic Hotel.. sila lap air liur time bulan-bulan puasa ni ye..


buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,


Kebanyakkan menu masih mengekalkan menu yang sama cumanya tambahan gerai-gerai berasap panas ni. Kalau buat kat open air, bolehlah buat cam ni kan, kalau idok, cemana ???


buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,


Boleh dikatakan kebanyakkan makanan di Iconic Hotel ni sedap-sedap belaka. Ni antara juadah yang MZ jamah pada hari tersebut. Char kuey teow tu memang wajib try. Sedap weh ! Nasi ayam hainan tu pun sama...


buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,

buffet murah, buffet ramadhan, iconic hotel, icon city, bukit tengah, bukit mertajam, buffet sedap, yang mana murah dan sedap, istimewa, durian, pengat durian, pulut durian, tart durian, makanan sedap penang, seberang perai, makan best, kemudahan parking,


Ais krim ni kebanyyakanya custom made, ada teh tarik, cendol, cempedak... pun sedap dan kena try...

Bagi MZ, dari segi rasa dan hidangan itu sendiri, Iconic Hotel telah berjaya membuat penambaikkan dan MZ rasa lagi best dari sebelum ni. Tahniah untuk Iconic Hotel walaupun baru pertama kali mengadakan buffet Ramadhan, tapi tetap berjaya menambat hati dan perut MZ.

Serius sedap dan MZ memang bercadang untuk ke sini lagi dengan family serta yang tersayang. Kalau hampa pun nak merasa keenakkan juadah di Iconic Hotel ni, boleh call 04-5059988  ni untuk tempahan dan pembelian voucher.

You Might Also Like

1 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored