SEMBANG GEGURL .:. FALLING IN LOVE WITH MARC JACOBS

2:54 PM

Assalamualaikum. Holla ~

Dah lama rasanya tak sembang gegurl kan. Mana taknya, asyik ke laut je kan. Hari ni MZ nak review pasal mascara Marc Jacobs yang memang membuatkan MZ tak pernah tak cair. Auch !

Marc Jacobs ni adalah koleksi baru "beg hitam" MZ. "Beg hitam" ialah beh yang mana MZ meletakkan semua barang make up aka accessories make up ke dalamnya. Kira beg make up lah, tapi tadak lah sejenis bag make up untuk orang yang pro. Itu pun penuh tau, payah, nau nak zip. Kuang kuang kuang

Back to the story. MZ ada beli mascara brand lain jugak previously, nanti MZ review okey. Banyak sangat dah yang MZ tak review, simpan buat perkasam.


Marc Jacobs ni MZ beli di Sephora, KOMTAR Johor Bahru masa MZ ke Singapore hari tu. Sebenarnya, tak berhajat pun nak membeli, tapi dah terjatuh cinta dengan Marc Jacobs ni, terus rembat, harganya dalam RM130.

I'm more like skeptical person of something. I'm kinda if I like something, then that one will be the one even the rest might have better performance. T_T

So, at first was just like playing a game with the cute amoi in the Sephora. Rejected some of the mascara suggested by her since that's not as expected. Until, she suggested this, terus rasa tak boleh move on and rasa nak tampor-tampor amoi tu kenapa lambat suggest this one. Kalau tak, lagi awal duit MZ terbang and boleh terus ke tempat lain pulak. Haishhh


sembang gegurl, mascara, water proof, smear proof, marc jacobs, sephora, komtar johor bahru, komtar penang, singapore, bahaya sephora, effect bulu mata, pemilihan mascara yang sesuai

sembang gegurl, mascara, water proof, smear proof, marc jacobs, sephora, komtar johor bahru, komtar penang, singapore, bahaya sephora, effect bulu mata, pemilihan mascara yang sesuai


Berus dia yang halus, buatkan effect bulu mata nampak panjang dan tebal. Dah la smear proof, I don't really need mascara with waterproof sebab nanti susah nak cuci time nak solat kat luar. Tapi, Marc Jacobs didatangkan dengan smear proof, so even hampa pakai comot-comot tak gaduh da nak guna make up remover untuk clean kan the tidiness. You can just use your finger, and the smear cleaned. Gila tak suka, sebab sebelum ni kalau pakai mascara, mesti comot teruk. Then, terpaksa clean guna make up remover, lepas tu, kena touch up balik. I always had that problem and kekadang geram sebab my time is running out.


sembang gegurl, mascara, water proof, smear proof, marc jacobs, sephora, komtar johor bahru, komtar penang, singapore, bahaya sephora, effect bulu mata, pemilihan mascara yang sesuai


Tengok brush dia, sebab bulu yang halus dan rapat-rapat, sebab tu bulu mata nampak lebat. Really in love with it. Nanti, kalau hampa nak hadiahkan MZ mascara, beli yang ini tau. Beli warna, Noir okey. Would really appreciate it. ^_^

Ni la hasilnyaa.... tak pernah tak suka.. tapi kan.. selalu kalau pakai mascara, MZ akan menggunakan style zig zag, tapi untuk Marc Jacobs ni, kalau menggunakan style zig zag, effect dia tak cantik. Jadi, pakailah macam biasa, no zig zag.


Sebelum


Sebelum


Selepas



Selepas


Untuk effect yang lebih drastic, bulu mata yang lebih panjang dan lebat, coat lah beberapa kali. Coat bermaksud, pakai secara berlapis, dua atau tiga lapisan, memang effect dia lagi cantik. Tak payah pakai bulu mata pelesu dah...

As a conclusion, pesanan ringkas dari MZ, Kak Phora tu bahaya weh. Hampa memang mudah terpengaruh dengan dia. Tengok lah MZ, padahal baru ja beli mascara, penangan Kak Phora, MZ TERbeli lagi mascara.


You Might Also Like

2 comments

  1. Duhhh... teringin nak pakai koleksi Kak Phora, but since ai is tak mampu, so tengok je hari2 kat website...

    ReplyDelete
  2. sepesen kak Sal awak ni Firah, beg make up macam nak meletup..haha.lawa gak mascara ni, tapi honestly tak pernah try brand mahal.Marc jacob ni akak teringin try foundation dia

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored