TEMPAT MAKAN BEST .:. JJCM NJOY BURGER, BATU MAUNG

8:30 AM

TEMPAT MAKAN BEST .:.  JJCM NJOY BURGER, BATU MAUNG


TEMPAT MAKAN BEST .:.  JJCM NJOY BURGER, BATU MAUNG // Assalamualaikum. Holla ~ Hari ni malas nak cerita pepanjang. Nak pulun menaip, supaya dapat siapkan entri yang terlampau banyak yang terhutang dan berhutang.

Dah lama jugak sebenarnya makan kat sini. Tapi, akan handphone yang terlalu canggih sehinggakan terpaksa menggunakan handphone orang lain, itu faktor kenapa entri ni lamabt di muat naik dengan erti kata lain di up kan. Bila dah dapat gambaq, penyakit "M" pun mai. Hangittt ~~

Ni pi makan time lepas balik kerja. Njoy Burger ni boleh dikatakan sebagai gerai yang berada di tepi jalan. Tapi, konsep gerai dia agak lain sikit. Njoy Burger menggunakan lori sebagai dapur mereka dan juga sebagai tempat untuk menyedikan burger serta hidangan yang lain. Njoy Burger ini juga dikenali sebagai, burger goreng sebab daging / ayam (patty) di goreng.
Gerai Njoy Burger bukak jam 1900H. Kami (Kak Aida, Nadia, Nurul, Fitri and myself) dah sampai lebih kurang jam 1800H lagi. Disebabkan gerai Njoy Burger tak bukak lagi jam ni, terpaksalah kami melepakkan diri di tempat lain. Makanya, mamak Makbul di Batu Maung menjadi pilihan.




Tak makan pun dekat makbul ni. Sekadar membasahkan tekak dan sembang tak hengat sementara menantikan detiknya jam 1900H. Agak masa menghampiri ke jam 1900H, kami terus shoot ke Njoy Burger, Batu Maung ni. Sebab hujan agak renyai, kami sampai lewat sikit dari jangkaan awal. Sesampai nya disana, beberapa meja telah dipenuhi. dan ada juga orang yang tengah beratur untuk sesi "tapau menapau".

Nah, ku sajikan sedikit menu yang ada di sini. Kot2 hampa pun berminat nak try Njoy Burger or burger goreng ni.





Masa dok tengok menu, beria memilih warna roti yang diingini. Alih2, pada hari tersebut cuma roti hijau sahaja yang available. Argh ! Boleh lah dari tak dak kan ! Aku order original special, Kak Aida and Nurul order twin while Nadia pulak order twin special. Fitri ? Dia teman kami makan and tolong tunjukkan tempat ja. Ngeh2.









Overall, aku memang berpuah hati dengan Njoy Burger ni. Service dia pun cepat walaupun ramai customer. Roti burger dia pun lembut ja. Sedap weh ! Hat ni aku tak lobi tau ! Sos dia pun jenis bangsa yang tak kedekut. Melimpah ruah sampai kalau makan tu, tak comot, memang tak sah la.

Nah, aku tepek kan location untuk memudahkan pencarian hampa. Moga berjaya mengisi perut yang kempunankan Njoy Burger aka burger goreng.


You Might Also Like

22 comments

  1. Pic Njoy burger tu yg buat akak teruja Firah..
    Emmm dapnya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... akak meh la sini..

      boleh kita pi makan sesama.. ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. hehehe.. ada warna lain jugak.. tapi, hari tu tak available...

      Delete
  3. hehehe amboi dia boom itew eheh.. tunggu jap nak bom balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... orang tak boleh tidur... memang macam tu gayanya...

      Delete
  4. ni laaaa beger ijau yang misteri tu kan.. bila nak deting sini ? hehee nak makan gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. yang bebajet misteri tu... hak2

      bila rasa nak makan, let me know... heee

      Delete
  5. ada sapa2 tukar jadi hulk ke.. the mask ke..? heh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. so far, nope !

      tak tau lah kalau tak perasan...

      Delete
  6. wahh sonoknyer uools makan burger ;p

    ReplyDelete
  7. Wah boleh pi terjah ni..jom Zaf nanti join sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2... bgtau tarikh, kalau free, zaf join... ^_^

      Delete
  8. dah pernah cuba...memang kelainan bila makan burger disini

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka daging dia.. lain daripada yang lain...

      macam ayam kepci.. hehe

      Delete
  9. Tambah satu lagi tempat makan...
    Perut ku dah berdangdut nie.. Cam nak kena cari berger gak je..

    ReplyDelete
  10. yang viral tu kan? somi ada ajak sebab dia kata nampak macam burger kepci apa nama ntah tu

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored