Muni Kawen Oiiii.. PART 2

7:59 AM

Malaysian Wedding .:. BMFA 

Malaysian Weding .:. BMFA // Setelah kepenatan yang tak terhingga malam semalam, dan mendapat rehat yang secukupnya, aku bangun bertemankan burung yang berkicau.. angin pagi di Kelantan, arghhh... kelainan nya.. sungguh memukau.. suasana yang sunyi hanya rengekan Cirah yang setia menemani ku sehingga ke pagi..

Sedar tak sedar.. rhh.. orang selatan dah sampailah.. tak sedar pun jam berapa deme sampai.. pagi tu, Nad and me sempat melawat kawasan dan menghirup udara segar... Kak Mah pula meneruskan tugasan nya sebagai kakak yang berhemah.. yakni, menjemput Si Lala.. aaaa... hari tu aku ada cerita kan Lala tak mau pi.. last minute dia tukaq plan.. dia cakap, dia jeles tengok semua orang ada.. pakai baju lebih kurang warnanya... so, decided untuk beli baju and tiket bus jugak... haha...

That morning, aku and Nad jejalan cari breakfast sebenarnya... in the mean time, kami tinggalkan Cirah kat homestay dak laki.. heh heh... jalan punya jalan, baru jumpa santapan untuk pagi itu.. tapi, aku lupa pulak apakah nama santapan itu.. lauk dia nak macam nasi kukus, tapi dia bukan sejenis nasi kukus... kami beli 2 bungkuih ja... sebab nak share sementara nak tunggu sarapan yang bebetul dengan dak-dak lain... 

Sampai kat homestay, Kak Mah pun dah sampai together with the breakfast... perghhh! macam santapan diraja dah pagi tu.. dengan Jaja hantaq akok nya.. tapi, akok tu memang sedap lah.. thank you Jaja... nanti aku cerita pasal homestay di lain entri ye.. sebabnya aku sendiri terlupa homestay tu dekat taman apa.. berapa rat... nanti dapat information, I'll share naaa....

Teruja tengok semua berbaju lebih kurang warnanya... rindu la hai zaman kat Melaka bila tengok reramai macam tu.. biasalah, kalau dah ramai, mesti lah take turn untuk bersiapkan.. since, aku adalah antara orang-orang terawal yang siap, meh kita selfie dengan Cirah...





Biaq pi gambaq goyang, janji dapat senyuman Cirah.. gottchaaa ~~

Muni nikah pagi tu jugak.. tapi, kami tak pi pun.. faezah sorang ja yang pi.. kami pi pusing-pusing KB dulu... heee... tak, sebenarnya, Nad nak pi ziarah mak kawan dia yangtengah sakit... mak aiii.. parking kat hospital tu, penuh weii... adalah pusing beberapa kali semata-mata nak cari parking.. alhamdulillah.. dapat jugak.. tapi, Nad and Kak Mah ja yang turun.. the rest tunggu dalam kereta including Cirah.. nah.. belanja gambaq Cirah with Cik Lala pulak.... we are the pinkies ~~~







While waiting for both of them, Faezah send gambaq Muni sebelum akad nikah... nah, meh jamu mata dulu... Muni, you are so gorgeous.. melting taw ai ~~






Pengantin of the day... tahniah Muni... dengan sekali lafaz, Muni telah sah menjadi tulang rusuk kiri Pok Le.. Pok Le, jaga Muni bebaik ye.. dia comel-comel manja... heee..




Kami sampai di rumah pengantin, lebih kurang tengah hari lah.. lepaih salam-salam, and amek gambaq sikit, teruih pi makan.. lapaq atenye... lepaih makan tu, barulah ada sesi melawat kawasan.. nah.. jamu lah  mata hampa sendiri.. kalau ada orang Kelantan yang nak kahwin and berkenan dengan konsep Muni or maybe mekap Muni, silalah komen... nanti aku tanyakan dekat dia naaa....






The lads... almost nak balik dah time nii....








Ni lah Jaja.. blajo mechanical engineering (automotif), tapi jadi tokey tudung dah..rezeki, nak buat macam mana kan...











Family BMFA.. walau tak semua.. tapi, happy to see each other again..




Bride to be ^_^






















Itu cerita di rumah Muni.. petang tu, kami telah menjalankan mission yang seterusnya.. yakni ke Pasar Siti Khadijah la pulop... shopping sesikit.. apaa...?? sikit..?? tak kot... yang tu tunggu next entry ye...

Kenduri belah lelaki, hari Isnin tu, 1 June 2015.. even, kami tak datang dan sudah memulakan tugas memasing, dapatlah jugak seketoi dua gambaq resepsi depa... share seketoi ja naaa....



Pstttt... entri ni aku tai dah berapa kali baru siap.. sorry lah Muni sebab lambat up... 

You Might Also Like

2 comments

  1. Cantiknya padanan warna biru pink tu :)

    ReplyDelete
  2. Assalam zaf,
    haaaaaaaaaaaaaaa
    piduih mana??? piduih mana???
    #eh he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored