#Cabaran20Hari - Aktiviti di Pagi Raya (Day 16)

10:00 AM


Assalamualaikum.. 

Konon busy sangat sampai terlepas satu task #Cabaran20Hari ni semalam.... moh le kita bayor balik apa yang tertinggal....

Ehhh.. sebelum tu.. ada ka yang sudah bersiap sedia untuk pulang ke kampung..? or memang tengah on the way ni.. berhati -hati ye didalam perjalanan anda.. semoga semuanya selamat.. selamat sampai ke destinasi waktu pergi and balik...

Aktiviti di pagi raya...?? since aku kecik sampai tahun ni aku hidup, aku rasa, aktiviti ja sama sahaja.. part yang berbeza ialah suasana itu sendiri.. kalau dulu, suasana sebagai seorang budak, feel dia lain.. ni dah menginjak ke alam yang lebih pancaroba pulak, lain...

Yaaa.. aktiviti yang sama.. yakni, bangun pagi raya, mandi solat sunat raya, then, sarapan dengan ketupat and rendang sikit (selalunya ibu yang sediakan) and baru pi solat sunat aidilfitri... balik dari solat tu, siapkan apa yang patut, hantaq kat jiran serba sedikit juadah yang telah disiapkan, barulah balik kampung...

Aktiviti ini berulang-ulang sampailah sekarang.. mungkin berubah, tapi tak tahu bila... heeee...

You Might Also Like

9 comments

  1. ain kampung paling dkt , mmg bukak pintu terus nmpak rumah tokwan. hehe paling jauh dkt terengganu . nak tanak pagi raya mmg kena siap2 lepas baliksolat raya terus g rumah tok makan yumm. hehe

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Selamat hari raya ain..

    Balik ganu molek...

    ReplyDelete
  3. Selamat pulang ke kampung yer...

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Aktiviti bertukar juadah di pagi raya tuh best.. Lepas solat jer dah mak dah buh siap2.. kita tukang hantar..lepas tuh tunggu lak balasan.. pergh!! penuh juadah..

    ReplyDelete
  6. dh kwen nti bruabh ckit...hihihi

    ReplyDelete
  7. hehehe.. pastu apa lg kak kita round satu taman..:p

    ReplyDelete
  8. dulu masa kecik pi beraya umah kawan-kawan laa.. mai sekarang pi jugak umah kawan dekat umah mak, lepas tuh melayan tetamu dan bebudak yang datang laa..

    ReplyDelete
  9. Assalam zaf,
    mana sesi salam2 pelok2 cium2????
    he3
    sesi2 hulur2 duit ghayer????
    he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored