Muni Kawen Oiii! PART 1

12:53 PM


Assalamualaikum....

Cerita dah basi tapi baru nak up.. tak pa lah kan.. janji ia akan teruih kekal kat sini.. selamanya.... ni cerita hujung bulan Mei hari tu... tengok tajuk pun tau kan.. Munirah dah selamat dah menjadi isteri sang suami, Pok Le (Azlan).. lame tau depa ni meyulam kasih.. memang aku suspect respect lah kat depa ni.. walau jauh, walau tak selalu bertentang mata.. tapi, kejujuran tu buatkan depa ni sampai ke jinjang pelamin... hingga ke jannah... in sha allah....

Kenduri nya 30.5.2015.. nikah sekali kenduri... aku decided nak naik flight ja.. tak penat.. cepat.. pantas.. efisyen.. lagi pun rumah Muni ni dekat Pengkalan Chepa, Kelantan.. depan airport je kot.. jadi, menggunakan flight adalah cara yang paling best untuk ke sana.. survey punya survey, tiket paling murah adalah pada 29.5.2015.. malaih dah pikiaq panjang.. rembat je lah.. ni pun setelah ber conference dengan Nad.. tapi, Nad pi hari Khamis (28.5.2015) lagi sebab harga yang sangat menguntungkan since dia dari Shah Alam.. so, dia sampai awai sehari dari yang lelain termasuk aku.. 

Okey ! setelah booked menggunakan bantuan AirPaz dan menunggu tarikhnya, Yan pun message.. nak ikut jugak... okey lah.. booked lagi satu tiket untuk dia.. Lala tak mau ikut masa ni.. T_T 

Nak cerita sikit pasal AirPaz.. since ni first time aku gunakan khidmat AirPaz ni.. dia boleh compare flight punya rega dengan time.. so, from there ko boleh choose flight apa yang mengkome nak naik.. pukul berapa.. rega dalam range berapa.. dia memang cover semua flight ke destination yang dikehendaki.. senang ~ tak payah nak bukak tab bebanyak and compare...

Malam Khamis tu sempat lagi menyinggah Qb dengan barang tak kemaih lagi.. padahai esok banyak lagi kerja bersusun sebelum fly...




Cantik lak Qb time ni.. moh amek sekeping...


Petang tu ibu hanto pi airport.. sebenarnya dah agak lewat sampainya.. nasib baik boleh check in lagi.. hoiii ! penuh airport hari tu... Muni and Nad ada kirim gambaq beberapa keping melalui WhatsApp.. perasaaan teruja tu, jangan cakap lah hoi.... rasa, nak ja terjun dari opis and tetiba ja sampai kat rumah Muni.. mampu...?? sebab tu lah aku tanamkan balik sifat tak sabaq tu.. sedalam 7 kaki.. or maybe lebih supaya ianya tak kembali lagi... mih mih mih...

Nah.. belanja sekeping gambaq depa bercanda tanpa kitaaaa....



Ni pulak time kita selfie.. heh heh... maafkan tuan tanah kedaung ye...

Safely landed at Kelantan.. huwee ~~ rasa kelainan sikit bila pertama kali menjejakkan kaki airport kat sini.. tak busy macam Penang Airport... okeh..! lupa... airport sini, domestik sahaja... thank you Mr Pilot meredah angin semata-mata untuk buat aku sampai kat kenduri Muni... ^_^

Malam tu, ke Melur pulak kita.. menjemput kakak kesayangan BMFA... Kak Mah ~~~





Hoihhh ! kenyang oi pi rumah Kak Mah.. memacam dia jamu kite... sampai rasa kena bawak poket Doraemon untuk isikan makanan yang ada... tak baik membazir.. ngeh ngeh.. terima kasih Kak Mah di atas juadah dan layanan yang daebak untuk malam tu.. bonda tercinta Kak Mah pun wat lek wat pis ja layan kami, walaupun kami sampai dah malam.... semoga murah rezeki akak ye.. ehh... Kak Mah and adik dia ada menawarkan khidmat menjahit baju tau.. dekat Balakong.. siapa yang dok cari tailor tu, boleh la mencari Kak Mah.. pm kite ye... heh heh...
Next pit stop, Wakaf Che Yeh.. nak cari tudung untuk digayakan dengan baju baru.. eceh ! macam set kami pulak yang pengantinnya... mak eii... sini pun ramai orang.. itu belum raya.. puasa pun belum.. kalau raya, macam mana lah gayanya kan.. penat jugak berjalan mencari tudung.. nak cari colour turqoise... ai kan very the memilih... nasib baik jumpa yang berkenan di hati.. siap buat pakai time raya lagi an Puan Nadiah.. tapi, serius... bawal crepe macam tu, jenis kain dia sangat selesa.. pergh !! memang tak jumpa lagilah bawal crepe kain macam tu... kebanyakkannya jenis kain keras.. ini kain lembut hokey... disebabkan warna turqiose ada dua sahaja, jadi untuk Cik Nikki, kita amek colour gelap sikit.. nanti kite tunjuk ye...
Mari teruskan perjalanan... sampai tertidow Cirah dalam pelukan ibunya menunggu mami-mami and bonda Cirah shopping ye... agak Wakaf Che Yeh tu nak tutup, baru kami beransur.. ohh.. kami jugak angkut dak Yan bersama.. teerpaksalah dia layan wanita-wanita ber shopping.. haha...



On the way nak ke kereta, terjumpa kiosk ni.. ramai pulak yang dok menunggu.. rasa teruja nak merasai kehebatan coffee di kiosk ni.. so, mari lah order... order satu ja.. sebab majoriti memang tak minat coffee melainkan dak Ain.. hehe..





While waiting.. lama tak lama lah waiting time dia... tapi, still kena tunggu.. ramai weh ~ bau kopi dia tu.. haihh.. harum...




Ni lah hasilnya.. tak ingat pulak order air apa.. al maklumlah..c erita dah terlampau basi.. mih mih mih... tapi, to me air ni sedap.. rasa kopi dia tak kuat.. light sangat.. peminat kopi tegar mesti tak suka sebab rasa kopi yang light tu.. tapi, untuk orang-orang biasa macam kami, tekak acceptable ~~ huwee.. esok-esok kalau ada rezeki lagi nak pi sana, bawak abah ibu, mesti beli lagi... ehh.. hampa pun kena try tau... kepada coffee addict, hampa boleh try yang lain kot.. bolehlah tanya dekat orang tu, which one suit you well.. heh heh heh... 

Mission accomplished... moh pulang dan waktu terkedang pun sampai.. hahaha.. okeh! tak lawak... tidur bertemankan Cirah memang rasa tak nak bangun... geng selatan tak sampai lagi.. so, kami bermaharaja lela dulu ye... 

Entri ni pun berapa kali taip dah... padahal semua ada dalam draft.. bapak pemalaih ko ni Zafirah... nanti aku sambung lagi ye.. ada lagi 2 part... nak kena study ni.. esok ada exam.. ini serius.. ingat aku memain ye... idokkk ~~~ ini bebetul.. bukan cubaan... see ya ~~ wish me luck for tomorrow...!

You Might Also Like

4 comments

  1. Lama yui x p kelantan.. huhu
    Slmt hari raya..

    ReplyDelete
  2. best la pi berjalan sampai sana.. kak farah last pi kelantan bila tah..dah lupa.. tue maknanya mmg dah lama sangat la tak pi kan.. =D

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored