#Cabaran20Hari - Menu Wajib Pagi Raya (Day 17)

10:07 AM


Assalamualaikum...

Ehhh.. aku rasa untuk entri ni aku dah terjawab dalam entri yang lepaih.. adeh ~ kenapa aku selalu meng advance kan diri ini.. *mahap... penggunaan bahasa yang salah.. sila jangan tiru..*

Ye lah.. sebab #Cabaran20Hari hari ni, tajuk dia dah macam tu.. aku jawab sekali lagi lah ye... menu wajib di pagi raya, bagi aku and family is, ketupat (without kacang) or lemang dengan rendang ayam ibu... rendang ayam ibu memang selalu win ! tak pernah kalah... since day 2 aku dapat mengecap nikmat duni, sampailah hari ni.. itulah kegilaan kami sekeluarga...

Bagi sesetengah orang, macam family belah ibu, bila pagi raya, mest derang nak kuih lopeh lopes..


Google (pinggan legend... macam pinggan zaman dolu2..)

Arwah tok suka sangat hat ni.. aku, biasa2 ja.. I guess my family pun sama... ada, tak pa.. tak dak, tak pa... macam my aunt's family, mesti kena ada.. sebab deme duduk dengan tok, so dia jadi macam " is a must" gittew...

Ohh.. untuk penggila biskut raya macam aku, haruslah kena ada biskut raya kan... kalau tak dak, macam mana boleh dikatakan "raya" .. hehehehe...




You Might Also Like

10 comments

  1. Kuih lopez fav waktu bulan puasa <3 sedappppppp.. hehe sesetengah orang tak suka kalau lemang letak kacang ke jagung ke . mesti nak kosong . Huhu kalau tak jadi doktor la nak asingkan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Kan.. Kalau dah tergigit pun keluarkan dari mulut..

      Delete
    2. Hahaha.. Kan.. Kalau dah tergigit pun keluarkan dari mulut..

      Delete
  2. Ketupat memang menu wajib la kan...

    ReplyDelete
  3. Kuih lopez... Yang nie feveret En. Suami kita.. suka dia.. Kita kurang suka.. Tapi ok jer..

    ReplyDelete
  4. sedap tuu kuih lopes.. feveret husna.. skali rejam dya dalam ayaq gula mmg heavenlah.. hehehe..
    bg husna pagi raya wajib ada nasi..lepas tu bedal dgn rendang ayam mama sebelum prgi smayang raya..:)

    ReplyDelete
  5. oooh yeah !! orang utara wajib ada ketupat palas atas meja raya.. hehehe..
    CT suka juga yg ada kacang tp jgn banyak sngt.. nnt overpower rasa original..

    ReplyDelete
  6. sedap kuih lopeh nih.. anak pun suka, kalau singgah gerai pagi-pagi, mesti cari kuih nih.. suka ketupat tanpa campur apa-apa..

    ReplyDelete
  7. Assalam zaf,
    akak pun soooooookaaaaaa sangat kueh ni
    tapi tak pernah lagi jumpa orang hidang masa 1st ghayer
    again nak singgah ghayer rumah uols boleh ???
    he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored