#Cabaran20Hari - Pengalaman Manis di Bulan Puasa (Day 6)

6:14 AM


Assalamualaikum... 

Sedar tak sedar dah hari keenam menyahut seruan #Cabaran20Hari.. sempat lagi kalau hampa pun nak join jugak...

Tajuk untuk hari keenam ialah "Pengalaman Manis di Bulan Puasa" .. kalau nak kira pengalaman manis ni, memang banyak lah... one of it, ialah time sahur dekat Klebang.. #Cabaran20Hari - Pengalaman Sahur (Day 2) .. sekali je lah setakat ni merasai pengalaman macam tu...

Selain daripada tu, antara pengalaman manis yang lain ialah, sewaktu tengah menjalani Amalan Kejuteraan.. kes berlaku dekat Melaka jugak ye... sebab terlalu banyak waktu lapang, most of our corsemate buat part time.. including me.. kebanyakkan nya dekat Parkson, Melaka Mall.. bebudak part time kena pakai baju kemeja putih ye... jadi, time berbuka puasa berduyun-duyun lah coursemate dengan bebudak part time lain yang mostly memang budak UTEM turun untuk berbukak.. belakang Parkson tu ada gerai makan.. kat situlah kami berbuka selalu.. time tu rasa macam Parkson tu, kami yang punya.. bayangkan dalam reramai tu kebanyakkan bebudak kelas hampa.. bebudak fakulti hampa, yang memang hampa kenai... seronok laaa ~~



Credit Tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain....


Berbuka puasa dengan bebudak kelas dekat Dataran MBMB pun salah satu daripada kenangan manis jugak.. pi bazaar reramai, tapau apa yang patut.. then, lepak Dataran MBMB, makan reramai.. haih... ~ rindu BMFA family... rindu zaman belajaq....



Credit rindu rindu rindu


Time kat Melaka jugak, aku merasai berterawikh dengan berimamkan Kak Mah.. buat kat hostel ja pun.. berdua je pun.. tu pun first time buat terawih sendiri dengan adanya imam... dekat Klang, last year, buat sendiri dalam bilik without imam...

And masa bulan puasa jugaklah first time aku belajar buat biskut raya dengan Cik, adik ibu... masa ni zaman sekolah2 lagi.... since that day, memang aku buat sendiri sampai sekarang.. alhamdulillah ~~~


Nak cerita pasal manisnya puasa ni memang banyaklah... kan aku ingat yang memanih ja.. yang tak manih, aku buang masuk tong sampah.. ni kalau cerita semua, sampai besok lah hampa dok ngadap entri ni... ohh ~~ tapi, tahun ni paling manis sekali... erk ~~ ye kaaa..??? one of the best moment lah I can say... sebab ini, Buffet Ramadhan di Vistana Hotel 2015 Bersama Blogger Utara PART 1 dan kamu ~~~ lalalala.... teringat jugak masa time Amalan Kejuteraan tu, sebelum aku start kerja part time, aku dah memula berazam nak berblogging dengan serius.. penyudahnya, ke laut... ~~~ hehehe....

You Might Also Like

7 comments

  1. cerita berbuka ms studi dulu teringat iols dulu2
    berbuka puasa ngan kwn2 studi kat masjid USM tu
    alahhhhh sebak lak rsnya skrg..rindu pulak ngan diorg..n ms tu huhu

    ReplyDelete
  2. ms study...ihik...bbuka n sahur dgn boipren...ms tu indah belaka...kakakaka

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    akak pun riiiiiiduuuuuuuuuu sangat buka posa masa study
    konpem2 pi buka posa reramai kat masjid usm
    makan free
    sedap gilos
    sampai dah menikah pun akak dok pi dengan my mak & boboy tau3
    tahun ni ja tak sempat sob3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  4. Sekali-sekala mengimbas memori best kan, Firah :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored