Buffet Ramadhan di Vistana Hotel 2015 Bersama Blogger Utara PART 1

9:50 PM


Assalamualaikum...

Giliran si kaki typo menaip.... last Sunday (28 June 2015), adalah hari bersejarah untuk some of us including me.. selama ni dok berbalas komen di alam maya ja, but on that day, mata telah bersetentang, mulut berbicara secara berbutir dan telinga medengar secara rakus.. moment itu.. arghh ~~ memang takkan pernah luputlah dari ingatan ini...

Telah bersepakat dengan jayanya untuk iftar bersama di Hotel Vistana, Penang... dan telah di deal dengan success nya by cikgu kite ni haaa Cik Siti.. terima kasih ye sebab make it happened! big thanks to you dear SYM and yang lelain jugak~~~

Lokasi .:. Vistana Hotel, Penang
Jam .:. Waktu berbuka sudah tentu
Bilangan ahli (rasmi) .:. 8 orang
Bilangan ahli (tidak rasmi) .:. Sila kira sendiri


Price untuk buffet Ramadhan di Vistana adalah seerti berikut .:.

Dewasa .:. RM65/ pax
Kekanak .:. RM35/ pax

Entri ni, moh kita jamah mata dulu ye... next entri baru kita cerita hal-hal lain.. bukan apa, kot2 uolls berminat dengan santapan yang disediakan, sempat lagi ni kalau uolls pun nak merasa seperti yang iolls rasa... AMARAN! adalah dimaklumkan yang post ini di "up" kan sesudah waktu berbuka, jika anda sedang melihat post ini di siang hari/ waktu kemuncak berpuasa, ia adalah atas tanggungjawab sendiri ye....  mahap ~~~~




Iolls suka kek marble tu.. yummeh ~~~





Beraneka kuih.. pilih dan telan ~~~ 




Puding and agar-agar section... macam sama je maksudnya... lantak! puding honey dew tu sangat cair didalam mulut.. rasa honey dew yang sesedap rasa membuatkan daku rindu padamu tika dan saat ini... ^_^





Part of dessert ~~ pssttt... takkan nak tengok je kot... hehe





Additional drink... per table dah disediakan air sirap ye...





Murtabak ni pun nampak gayanya macam menarik.. tapi, kenapakah ditakdirkan perut aku tidak mampu untuk menyumbat semuanya.... T_T








Untuk penggila kerabu.. ini makannya.. hadaplah sampai esok.. agak nak bertapa kat situ sampai clear pun boleh... 







Tak raya dah ade rendang ye.. tapi, redang rendang ni, tipu pun tak.. memang sedap... daging pun tak liat... rasa pun cukup.. eh.. nak lagi lah..  










Side dishes .:. laksa, bihun sup, pasemboq...




Jangan risau untuk uolls yang sakit gigi tu an, ade banyak type of buboq.. so, uolls pun boleh bersantap seperti mereka-mereka yang lain...






Atenye, banyak lagi gambo sebenarnya... tak larat uolls nak snap... kekdahnya, gambo ni semua pun bukan uolls yang snap.. ni pun ihsan Kak Sha.. hehe.. mekaseh ye Kak Sha.. nanti boleh la iolls hire u as my photographer... hak hak....

Ada lagi gambo nye... tunggu lah hari esok pulak.. kalau cerita semua hari ni, esok nak cerita apa pulak kan.. ye dop ~~~

You Might Also Like

11 comments

  1. wahhh terliur tengok makanan semua ni #bloggerutara

    ReplyDelete
  2. Zaf, alamak tadi Zumal pos siang hari la. Adus, buat dosa la hari nie...

    ReplyDelete
  3. hahaha nak kena post lepas berbuka jugak laa kalau macam nih..

    ReplyDelete
  4. bestnya.. maaf sbb yui x p.. yui kat perak =)

    ReplyDelete
  5. Assalam siti,
    eh3
    takleh post makanan time siang yer???
    kurang pahala yer???
    tiiiidaaaaaaaaakkkk terpos dah gambor makanan tat sat sob3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  6. ya allah..meriah nyer makanan..sedap pulak tu

    ReplyDelete
  7. Hadoiai...!!!mengancam sungguh makanannya..

    ReplyDelete
  8. menyesal pulak baca entri pagi2 nih hihih

    ReplyDelete
  9. Fuhhh! Banyak pilihan utk kenyangkan peyot! Tergoda I!

    ReplyDelete
  10. bila tgk semua makanan rasa mcm nak makan lg kt sana. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored