ESCAPE PARK PART 4

8:38 AM


Assalamualaikum.. selamat sejahtera.. happy weekend... counting days to Ramadhan... semoga Ramadhan tahun ini lebih bererti dari tahun-tahun lepaih...

Sambung cerita Escape lagi... moh jamu mata dulu ye....






Rumah-rumah comel lagi.... banyak sebenarnya...


Flying fox ni ada had berat.. if I'm not mistaken, more than 120kg are not allowed to join this... kan iolls ada cakap sebelum sampai dekat platform flying fox ni, kena melalui beberapa obstacle.. masa kat situ pun tiada gambar sebab tak boleh bawak camera... ye lah.. kalau dah bawak camera, macam mana nak lalui obstacles kat situ...

Flying fox dalam hutan ni pun ada dua.. satu yang pendek-pendek, yakni ada beberapa platform, macam kat bawah ni.. satu lagi, yang memang panjang gilos....




Jangan tanya perasaan bila nak berlepas dari platform.. nervous.. takut semua ada.. cuba bayangkan tengah fly, tetiba cable putus.. uolls rasa, apa yang jadi dengan uolls... haaaa... iolls tatuttt!!! walaupun beberapa kali fly, perasaan nya still sama.. tapi bila dah fly suku dari platform, rasa save.. hek hek.. sambil tengok depan, nak tangkap net.. tengok keindahan alam.. tengok "semut-semut" kat bawah...

Iolls ada interview one of the workers here pasal safety kat sini.. dia cakap, so far memang tiada kemalangan yang disebabkan oleh cable.. save dengar tapi perasaan nervous tetap ada.. dia akan tukar cable and harness every 6 months.. this park had been opened for two years and imagined berapa kali dah tukar cable and harness...









Hek hek... ni penangan tak sempat nak catch net, uolls akan berpatah balik.. kat situ dah buang masa sebenarnya sebab nak tunggu deme nak datang like a hero to save us.. iolls, tak nak buang masa tunggu puteri diselamatkan.. *kejam an iolls...* iolls teruskan perjalanan untuk flying fox yang lebih panjang.. ye lah ~~ iolls tunggu pun, bukan boleh buat apa-apa.. boleh jadi tukang gelaklah... heee... masa briefing lagi dia dah pesan, masa flying fox, kena tangkap net.. tapi, iolls tengok ramai jugak yang jadi kes macam ni.. then, kena tunggu wira-wira gagah datang selamatkan deme....

Station untuk flying fox... cari benda yang tersembunyi....









Tadaaaa ~~ punye jauh perjalanan, berkeping-keping gambar baru nampak orang.. ni pun sebenarnya, tak masukkan semua.. kalau masukkan semua, jenuh uolls scroll...




Sebab semua gambaq bergegaq, iolls pilih gambaq yang paling tak gegaq.. sorry gambaq separuh.. mih mih..









Iolls punya turn pulak.... cut down gambar dah dalam hutan.. hehe... beria muka iolls kan.. ntah hapa yang seronok sangat ntah.. agaknya, seronok sampai ke platfrom dengan selamat.. heee...

Kak Aida and me lepak-lepak time while deme struggling with sepak takraw... heee..







Game first lawan dengan dak-dak Chinese dengan dibantu oleh staf dekat sini... ye lahhh ~~ deme kan tak reti main.. so, staff ni tolong mainkan sambil havoc kan keadaan.. iolls tukang amek gambar while Kak Aida jadi pompom girl... ^_^




Yang ni pulak lawan dengan team dari Brunei... haaa... memain.. deme pun pandai main tau.. ada fight lah orang cakap...



Nature kan.. ada lah binatang-binatang sikit...









Score at the moment ~~~







Nampak tak star bright like a diamond tu.. haaa.. tu lah Go Pro yang iolls cakap masa entri memula dulu.. accessories yang boleh pakai macam baju.. kalau ada yang tu, memang style lah.. boleh capture every moment wanted...

Nak pi market satt.. nanti sambung lagi... ~~~

You Might Also Like

7 comments

  1. Bestnya buat aktiviti2 begini :)

    ReplyDelete
  2. Assalam siti,
    pancit ahkak kalo dok buat segala xtvti ni
    mencabor betoooiiii

    ReplyDelete
  3. CT bawak je handphone Zaf.. x snggop tinggal kat locker..
    beli tempat yang simpan phone then gantung kat leher.. orang tu x halang pun..
    janji time main toksah dok bawak kuar berselfi pulak hehehe..

    tapi orang pakai gopro dia kasi je.. sbb kukuh kot stick tu..
    so pepandai la tanggung sendiri..

    seram jugak naik tu.. walaupun iols xla smpai 120KG tapi
    tpi iols more than half jugak berat tu miahaha..

    ReplyDelete
  4. Kak Farrah .:. haah.. duduk terceruk sikit.. so, kehijauan still terpelihara...

    Kak Sha .:. wasalam.... mencabar jugak.. iolls pun almost pancit kak.. hehe

    Siti .:. Tu lah.. memula tak tahu tak boleh bawak fon, tu yang tak prepare apa2... next time kalau nak pi, dah tau lah.. heee...

    cemana nak selfie time main..?? arghhh ~~ tekanan nak memegang sambil sefie...

    kan.. seram kan.. terutamanya bila nak berlepas dari platform.. urr ~~~

    ReplyDelete
  5. ok jeles sbb zaf ada gambaq flying fox.. sob2. semua ni bukan gambar di hari kejadian patut lah. ada stok rupanya. haha

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored