sembang gegurl .:.Nivea body Intensive Moisture Serum

8:04 AM


Assalamualaikum.... Selamat pagi.. Selamat sejahtera..

Happy weekend uolls...

Dah lama tak sembang gegurl an...  hari ni nak review sikit lah.. sebab dah try guna and rasa sangat suka dengan kesannya.. so, hari ni nak share lah rahsia kejayaan iolls.. hahaha.. poyo sangat tau tuan tanah ni an...

Iolls pernah cerita yang iolls bercinta dengan exzema an.. boleh tengok sini.. so, bebaru ni dia datang lagi.. dia suka datang on off.. suka suki dia je kan.. sabau je lah.. kali ni dia datang dalam bentuk yang berbeza pulak.. bukan berbeza dari segi rupa.. tapi dari segi lokasi dia bermaustatin.. dia datang kat belakang tangan pulak.. normally kat tapak tangan kan.. skin peeling.. nampak sangat tone berbeza antara real colour dengan skin peeling tu.. decided to used lotion instead of going to clinic.. malaih.. tak sempat.. tak dan.. alasan memang banyak... 

I am using Cosway's lotion yang botol pink tu.. normally sapu dekat kaki and tangan lepas mandi untuk effect moisture.. and left a bottle dekat office for the same reason.. so, bila tengok tangan dah jadi macam tu, salut sekalilah tangan ni dengan lotion.. normally malas pakai dekat tangan sebab nanti susah nak kunyah-kunyah time buat kerja.. hehe.. sebelah tangan nak kunyah-kunyah while the other hand bekerja.. boleh bayangkan kan...??


Tapi, entah.. effect dia macam lambat ja... hari tu ada tertengok iklan dalam paper The Sun, Watsons tengah buat promotion and mata tertancap pada ini....




Teruja nak beli sebab at that time rega dia Rm1.2o .. pantang nampak rega murah je, mulalah gegurl ni an... cari dekat Watsons Qb, tak dak... sedih ~~ tapi terjumpa pulak dekat Watsons Careffour.. so, rembat dua, one for me and the other for ibu... applied it on my hand.. arghhhh ! suka suka suka.. bau dia wangi *natural punya wangi* and tangan pun nampak ada perubahan.. maaflah tak amek gambar before since tak tergerak hati.. sedih tengok tangan sendiri yang bertona-tona itu...



Tapi ada gambar sekarang.. nampak tak kulit tu cam shining sikit.. tu lah effect on the skin when serum's applied on it.. tona yang berbeza pun dah tak perasan sangat an.. ke perasan lagi...?? tapi, for me, I am satisfied with it.. nanti kalau pek trial ni dah habis, nak beli yang besar lah...

Serum ni sesuai untuk kulit kering dan kulit rosak seperti:

1. Flaky
2. Itchy
3. Uneven
4. Scratched
5. Rough
6. Cracked
7. Stressed
8. Dull
9. Peeling
10. Tight

Serum ini ugak mengandungi sun protection, SPF 25 PA++  yang melindungi dari UVA/ UVB.. selain itu, ia juga mengandungi 100 X* Concentrated Vitamin E dan Grape Seed Extract yang boleh membaiki kulit kering dengan efisyen serta dengan cara yang paling natural... serum ini jugak sangat light serta tidak melekat.. once applied, memang tak berminyak.. fast absorb gittew ~~ ehh.. memang puas hati lah dengan serum ni... kalau hampa tak percaya, hampa boleh try pek trial cam iolls ni jugak.. memang nampak lah perbezaan before and after.. mesti hampa pun jatuh cinta jugak macam iolls...

You Might Also Like

6 comments

  1. kalau losyen suka johnson.. kalau sunblock dgn toner memang guna nivea. hehehe

    ReplyDelete
  2. Sis JM .:. Tak melekit pown.. fast absorb...

    AM .:. pernah guna johnson jugak.. tapi, sebab gila bau wangi, tu yang banyak try produk.. hehe

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    dah lamaaaaaa akak tak berlosyen bagai sob3

    ReplyDelete
  4. rajinnya nak apply2 ni.. iols is x rajin sangat hehehe..

    ReplyDelete
  5. Untuk kulit ekzema ke... Boleh cub nanti

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored