ESCAPE PARK PART 5

10:25 AM


Assalamualaikum.... Hello Sunday !!!

Apa plan hari ni..?? Ohh.. untuk orang-orang Penang, kat Tapak Ekspo Seberang Jaya sekarang tengah berlangsungnya Agro Fest.. silalah datang dan jenguk-jenguk kalau rajin... ehh.... dekat Kubang Menerong pun hado jugak..

Entri bersambung.. setelah selesai menerbangkan diri di udara, dan menyaksikan perlawananan sepak takraw, seterusnya kami meneruskan aktiviti lain pulak... antaranya, Gecko Tower dan Acrobat ________ .... lupa pulak nama penuh seperti yang tertera dalam IC.. ngeh ngeh ngeh... Gecko Tower tu kena climb macam wall climbing.. senang cite, memang wall climbing lah.. ada 4 level.. atenye, hari pun dah rembang, iolls and Kak Aida try level 1 je... itu pun gayat... bukan gayat tengok bawah... gayat tengok atas.. sebab tempat untuk meletakkan kaki tu, kecik sangat.. rasa macam tak padan ja dengan kaki ni... satgi ada pulak yang cium dinding Gecko Tower tu... yang Acrobat ______ tu pulak, memang aksi acrobat pun.. merasa lah mengkome jadi ahli gimnas seketika... kena bergayut, then buat back flip, then terjun... Kak Aida dari mula lagi dah memang tak nak buat.. tak larat katanya... iolls tak nak buat jugak memula tu sebab rasa macam tangan iolls ni tak kuat ja untuk menampung berat badan sewaktu bergayut tu... tapi, bila tengok orang reramai try, rasa geram pulak... time iolls dah bukak kasut and bersedia dengan semangat wajanya, hujan turun dengan lemah gemalainya... Acrobat ni kalau time hujan, tak boleh main tau... ada certain games yang lain pun macam tu.. so, kalau kena korang pi time panas, memang syok laa.. semua boleh try.. kalau pi time hujan, sila datang lain kali ye.... T_T

Ada lagi satu game yang ni memang iolls totally lupa nama dia... kalau uolls pi theme park, ada satu tempat tu yang uolls kena tarik pelampung naik atas, and then uolls akan meluncur bagaikan raja tu... got it...?? ni haaa.. yang macam gini...




credit to villawardah

dapat dah kan...?? masa nak tarik pelampung tu, memang kategori dasyat lah... fenat tau ~~ kalau kat theme park pun dah penat, bayangkan tarik pelampung tapi tiada bantuan air.. air berfungsi sebagai pelincir, dah kalau tak dak pelincir, kau ingat senang... pelampung tu pulak bergesel dengan getah.. lagilah hazab ~~~ dengan jalan berliku... Kak Aida adalah beberapa kali berhenti kepenatan menarik pelampung tu.. iolls berhenti dalam dua kali rasanya.. fenat oiii ~~~

Lepaih tu, try yang ni pulak.. bungee jumping... naik dia kemain tinggi oii ~~ Kak Aida kena tinggal lagi.. mih mih mih.. dia memang dah penat betul tu.. padahal kalau nak diikutkan, dia memang rajin jogging dari iolls.. heee... kesimpulannya, sila siap sediakan mental dan fizikal anda ye.. hehe.. thank you dekat geng-geng yang ajar iolls panjat gunung dulu.. dengan demelah yang buat iolls berhati waja sikit sekarang.. mak eiii ~~ deme punya physco dulu.. haihhh ~~~ thank you Paan, Apek, Fad, Nad, Mirul, Zahid.. semua lah... aku ingatlah jasa yang korang telah taburkan dulu.. macam milo tabur.. rindu rasa nak gi hiking dengan korang lagii.... ehhh.. teriklan pulak...




Ketinggian untuk bungee jumping ~~







yeay !! orang first menjejakkan kaki ke bumi ~~~






the second one ~~




third one ~~ aikkk.. macam mana boleh ada kat bawah teruihhh.. main tipu ea..??




coach kita pada hari ini.. mih mih mih....




turn iolls.... nervous sebenarnya, takut cable putus.. manalah tahu kan.. time ni, iolls rasa iolls kena tolak dengan budak yang jaga ni.. sebab dia suruh iolls pandang depan, jangan pandang bawah... iolls pun tengok lah.. baru nak kumpul semangat, tetiba dah terjun... kurang hasam punya budak ~~~










Last but not least.. memang lama giler Kak Aida mengumpul semangat dia sebelum dia sendiri pun ditolak jugak seperti iolls.. haha.. tapi, dia memang perasan dia kena tolak... iolls...??? entah... ~~ Kak Aida siap berlakon drama ke depan ke belakang kat ataih tu...


Lepas tu, Kak Aida and iolls ada try lagi satu game... Tarzan hape ntah.. bergayut bagaikan tarzan.. herkkk ~~ terkejut iolls masa memula terjun dari platform tu.. macam nyawa kena sentap.. masa nak stop tu, iolls kena tarik tali yang dihulurkan dilemparkan oleh staff yang jaga station tu... tak sesenang seperti yang dilihat sewaktu nak tangkap tali tu dengan keadaan iolls yang masih dalam keadaan swing tu.. lamalah jugak sesi untuk menangkap tali tu sampaikan staff tu stress.. hahahaha...

Yang last sekali, Escape Maze.. alaa... main maze.. cuma, uolls kena merangkak dalam ni.. orang depan dengan belakang dapatlah sorang satu head lamp.. yang tengah, follow ja... iolls tak main yang ni sebab iolls pernah berpengelaman main rumah hantu masa zaman sekolah-sekolah dulu.. macam gini lah gayanya.. kena merangkak, gelap.... erkk ~~ iolls tak sukaaaa... sesak nafas oiiii...!!! Escape Maze ni pun ada hadnya.. yakni, orang bersaiz besar *definition besar itu hanya diketahui oleh staff yang jaga station ni.. boleh tanya dia kalau uolls rasa kurang pasti..* tidak dibenarkan masuk.. sebab keadaan didalam yang sempit.. nanti sukar nak bergerak.. bila sukar, pihak management terpaksa mengoyak maze ni untuk selamatkan uolls... so, disebabkan ini orang tertentu tidak dibenarkan masuk....









Ehh.. dalam ni jugak ada tengkorak, Kak Aida nan comel ini telah terpegang dengan jayanya.. menjeritlah dia.. iolls kat luar, bantai gelakkkkk.... heee.... tu video loss sebab sebelum tu ada power trip sewaktu hujan yang iolls gembar-gemburkan di atas tadi...

Gambar sekitar kawasan kejadian ~~~











Nahhh ~~ penutup dari kita untuk kali ini.... belakang ni ialah kedai cenderamata and uolls jugak boleh claim duit uolls kembali sekiranya tidak habis digunakan.... next entri iolls cerita pasal bayaran masuk serta kemudahan-kemudahan yang disediakan ye...

Kak Aida memang tak nak dah pi sini.. tak larat katanya.. tapi, Adik marah iolls sebab tak tunggu dia waktu ke sini.. so nanti dia balik raya, kemungkinan besau iolls akan menjejakkan kaki ke sini lagi... mih mih mih...

See ya next entry ~~~ bubye

You Might Also Like

4 comments

  1. Singgah jenjalan pagi. Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam

    ReplyDelete
  2. Assalam siti,
    ooohooooooiiii
    tinggi bebenor
    idak ler ahkak kalo ghoper itu :P

    ReplyDelete
  3. yang terjun tu CT x snggop.. seriously pkir bnyak kali tp x snggop jugak..
    so tngk saja kawan2 buat.. no no i cant hahaha.. kang pengsan lemah longlai kang hehehe..

    tp yang tiub tu best gilaa !! rasa nak repeat main 40x hahaha..
    tp x snggop nk usung naik atas tu ja.. plus ptg tu hari hujan daa.. xleh main..
    mrasa skali ja..

    ReplyDelete
  4. nasib baik xmasuk mcm tak boleh nafas ja. tak sabaq nk main kt waterplay. lambat lg lah 2017

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored