#Cabaran20Hari - Kenangan Terawih di Surau/ Masjid Masa Zaman Kanak-kanak (Day 9)

7:09 AM

Assalamualaikum..

Happy weekend uolls.. apa plan hari ni..?? sambung shopping ea or melepek ja kat rumah..?? dah plan ka satgi nak masak apa..???

#Cabaran20Hari bersambung ye dengan tajuknya seperti di atas (pemalaih nak CP) ... even masa kecik-kecik, aku ni baik orang dia.. tak dak nak nakal-nakal bagai.. ehh.. bukan nak masuk bakul, tapi memang realiti.. hik hik.. kalau pi surau or sejid, memang pi solat bebetul.. tak dak aih nak main-main.. habih solat, teruih balik.. what a life ~~ ibu abah garang ooo....

Tapi, kalau pi surau tu, mata suka memilau.. kot-kot jumpa jodoh.. haha.. kecik-kecik dah pandai nak gegatal ye... heee... tapi, tak pernah jumpa pun.. maybe sebab niat tak berapa nak betul, tu yang tak jumpa.. plus, bebudak sangat dah gataii.. ^_^

Selain daripada tu, kalau imam pada hari tersebut suara dia sangat sedap, syahdu, terasa tersentak jantungku.. arghhh ~~ nak suami macam ni jugak.. suara sedap time ngaji.. boleh solat jemaah selalu.. errr ~~ kenapa gatai sangat time kecik-kecik ni...



Credit to Google

Ada jugak satu kes, abah bawak adik and me to masjid.. alah ~ time bebudak, mana kisah sangat nak solat sunat.. kan lepas isyak, ada solat sunat 2 rakaat..  punya pemalaih nak solat, aku buat-buat betulkan telekung adik.. punya lama, sampai ada mak cik tegoq.. tak pa aih, dia kecik lagi.. hehe.. aku angguk-angguk and sambung betulkan rambut dia yang terkeluor tu.. ngeh ngeh

Tu sahaja untuk hari ni.. esok kita ke udara lagi...

You Might Also Like

9 comments

  1. bgus betul, habes solat terus balik...malam2 xelok merayap, mak kita selalu ckp :D hihihiih

    ReplyDelete
  2. kalau saya masa kecikkkk sgt memang takde kenangan tu. sebab dlu kawasan tu tak membangun lagi nak keluar mlm2 pegi masjid memang tak dapet lah, tambah pulak perempuan kannn

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... tu lah.. yang ada pun sikit2 ja tu...

      Delete
  3. Wah, pandai buat drama nooo... hehe.

    ReplyDelete
  4. Hihihii kita pulak p surau nk sembyg jumpa geng buat kelab bual sekali kena marah kat mak cik kat surau

    ReplyDelete
  5. Assalam zaf,
    geram haaaiihhh nengok tangan montok gambor yang takdak kaitan dengan cerita uols tu :P
    he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored