Rapid shuttle vs State Government

12:51 PM


Assalamualaikum...

Sapa pi kerja naik shuttle Rapid..?? aku, memang lah.. yang lain..??? ada tengok notis ni tak..??




Haaa.... disebabkan bulan puasa aka ramadhan yang mulia, aku tak naik Rapid shuttle sebab nak cepat sampai rumah, nak berbuka di rumah... ye lah.. kalau naik Rapid shuttle lambat kot.. ini pun one of my collueague yang hantaq through WhatsApp...

Dah bertahun-tahun naik free, dengan jadual bus yang banyak, alih2 sudden change.. notis pun 2 minggu awal.. macam mana nak hadap..?? per month, RM50.. or kalau tak mau bayau per month, boleh bayau per trip.. per trip RM3... adeh ~

Okey lah ! accepted maybe kerajaan negeri tak larat dah menampung perbelanjaan ittew... tapi, kenapa kekerapan bas berkurangan..? eh hello! untuk trip A dan C, orang ramai kot.. macam mana dengan 3 trip tu nak menampung orang ramai itu... adeh ! entah hape-hape lah deme ni buat keputusan... my collueague said dia dah call customer service Rapid and customer service tu cakap, dah ramai orang call untuk complain... tapi, deme tak boleh buat apa2 since this decision is made by state government.. stress ~~~  then, she asked the customer service to complained at state government..

Ni cerita lepaih raya kot.. sekarang pun deme dah start buat collection untuk monthly plus gambaq passport sekepin... aku pun tengah pikior lagi, nak pi sendiri or carry on with Rapid shuttle.. tapi, haih.. waktu balik tu lah yang tak syiok tu... 

Hopefully state government can change the decision... takkanlah management Rapid yang nak buat decision.. and takkan jugak Rapid's captain yang nak buat decision kan.. adehhh ~~~


You Might Also Like

6 comments

  1. Zaf naik shuttle smpai mana?eh..eh...kena byr plak?
    Akak x naik pon sbb nk masuk kilang pnya la jauh nk menapak.Kena time hujan mau lencun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai kilang.. dia memang berhenti bebetul depan kilang...

      kadang kalau ada driver baik hati, sampai depan pintu nakmasuk kilang.. turun ja, terus masuk kilang.. heee

      Delete
  2. Firah keje kilang kat mana tu

    ReplyDelete
  3. mesti budget kerajaan negeri dah lari tu.. tapi tu laa kan susah jugak bila jadi macam ni..

    ReplyDelete
  4. Assalam zaf,
    oooooooooooo
    ada free rapid shuttle antor pi kojer yer
    ok iols baru tau
    he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored