SEPI TANPA KATA

9:46 PM

SEPI TANPA KATA


SEPI TANPA KATA // Malas ! Sangat ! Setiap kali hari terakhir bekerja, aku mesti senaraikan entri apa yang aku nak karang untuk hujung mniggu dan minggu depan. Tapi, bila penyakit M datang , satu habuk tak mengarang. Penyudahnya, banyaklah entri peram memeram.

Semalam, mata berair lagi. Merah. Aku rasa faktor mata aku boleh sabotaj perjalanan hidup aku sebab jari yang tidak bersih. Iya. Sewaktu nak mengeluarkan lens dari mata, jari yang tidak bersih telah meninggalkan benda asing didalam mata, maka, mata pun mulalah nak berair. Baru perasan pasal hal ni. Dan disebabkan itu, seharian hari ni, aku "merehatkan" mata. Tapi, sehingga kini, tetap berair.

Ohh ! Sewaktu di dashboard tadi, perasan ramai yang cakap followers mereka hilang. And yes ! Aku pun terperasan jugak sewaktu hendak menaip entri ini. Argh ! Blogger hingusan yang sendu serta tidak mempunyai modal untuk bercerita, mana ada orang nak follow kan ! Haish ! Sedarlah diri tu oi !

Those yang dah mula bercuti, menghabiskan cuti, terpaksa cuti, dipaksa cuti, and son on. Selamat bercuti, selamat berehat, selamat mereput. Aku jugak yang tak cuti-cuti.

You Might Also Like

18 comments

  1. Singgah follow dah..jgn selalu gosok mata dgn tangan tau. Tmbah2 masa nak pakai lens tgn kn bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you singgah dan follow...

      jarang gosok mata.. unless kalau gatal sanagt.. thank you for the reminder... ^_^

      Delete
  2. xper, blog bukanlah hakmilik kekall., nnti rajin updetla yee., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. itu tagline wak.. boleh pinjam tak?

      niat rajin tu memang ada, tapi bila penyakit mai.... apa pun tak boleh.. huk2

      Delete
  3. Ada je akak follow ni ha... :)
    Rehatkaan diri dan mata. Kalau perlu cari eyedrops yang sesuai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Kak Farrah... ni yang sayang akak ni... wink2

      Eye drop yang sesuai, yang klinik bagi.. tapi, tinggal kat opis pulak... huhu

      Delete
    2. hehehe kami ada ja skodeng sini tanpa awak sedar kekeke..

      Delete
  4. a'a btul laa follower akak pon ilang 5 org..heheheh. Semoga mata Zaf cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyakit Google maybe.. sebab tengok, ramai jugak yang kena...

      Delete
  5. Hilang gak ke? CP tak perasan lak sebab blogger petai je hehehe..janji terus menulis..semoga mata tu cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. hilang jugak... petai kan sodap ~~

      In sha allah... selagi jari dok elok, selagi tu nak menaip... hehe

      Delete
  6. sedih tul...follower dahla sikit, hilang pulak..sob sob..

    ReplyDelete
  7. tak ada perasan pulak folower hilang guna hp on9 blog

    ReplyDelete
  8. tak ok lg followers bertambah tp angka sikit.. cehhh
    nasib baik jenis igt followers berapa. zaf xsesuai pakai contact lens kot.

    ReplyDelete
  9. aaaa ah isu followers tu kenapa eh.. x ngerti gak.. hehe.. elok2 ya awak
    take care..

    ReplyDelete
  10. Ade eh hilang... X perasan pun..
    Selalunya tepek jer entry..
    Kihkihkih.. blog sendu lah katanya..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored