#Cabaran20Hari - Menu Wajib Bulan Puasa (Day 4)

5:51 AM

Assalamualaikum...

Selamat bersahur.. cepattt...!! waktu dah nak habis.. (bagi seluruh kawasan negeri Pulau Pinang dan sewaktu dengannya..)

Jom sambung menyahut seruan.. hari ni, tajuknya ialah... "Menu Wajib Bulan Puasa" ... makanan memang sinonim dengan bulan puasa... time bulan puasa ni lah nak jumpa makanan yang lain sikit dari hari-hari biasa kan....

To me, kalau bulan puasa, teringatkan telur masin.. haha... apalah ini budak....! telur masin diingatnya... entah ~ makan telur masin time bulan puasa ni feel dia lain sikit.. jadi lagi berselera.. entah cane entah.. kalau bulan biasa tu, telur masin tu terkadang ja lompat masuk pinggan.. tu pun kalau tergoda dengan telur merah oren dia tu... eh cup.. telur masin tu menu ea..?? haha... sila angguk kepala lelaju...

Selain daripada tu, kalau bulan puasa jugak.. teringat hat ni... bukan teringat, mesti kena beli.. buat kite tak pandai... mih mih mih...



Credit to Google


Kuih Pelita... sedap oooo ~ tu pun kalau yang buat tu ikhlas.. kalau tak, tak sedap jugak.. hehe... menu lain...??? sat nak pikiaq... mmm.... tak dak dah kot... heeee.. anda...????

You Might Also Like

4 comments

  1. Suka gak tepung pelita nie.. best kalau dapat yg memang sedap buatannya.. hehehe.. pemanis mulut..

    ReplyDelete
  2. Assalam Siti,
    akak pun soooookaaaaaaa kueh tu :)

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  3. Zumal suka juga kuih pelita nie...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored