#Cabaran20Hari - Amalan Berbalas Juadah di Bulan Puasa (Day 8)

7:51 AM

Assalamualaikum...

Aku tersa musykil, aku yang terlambat sehari ka, terlepas sehari ka.. aku terlompat sehari ka... sebabnya aku tengok Cik Ash dah sampai #Cabaran20Hari item no 9... hurmh.. musykil sat...

Topik hari ni "Amalan Berbalas Juadah di Bulan Puasa" .... hat ni pun aku tak merasa jugak dia punya pengalaman.. kenapa ea..?? sebab kejiranan aku tak ramai Melayu.. kalau ada pun, jauh-jauh.. so, memang tak pernah la merasai pengalaman seperti ini...

Tak tau lah pulak kalau masa zaman kanak-kanak dulu ada melaluinya.. memang tak ingat langsung.. tak lekat dalam pala otak.. sorry, tak dop cerita pasal ini ye..


You Might Also Like

8 comments

  1. tak ramai melayu? kiranya ada org melayu kan...sis JM pernah ada pengalaman tu...buat satu jenis kuih je bila time nak berbuka dapat lebih dari satu :-)

    ReplyDelete
  2. Betul la Zaf, entri ke lapan. Zumal kira terperinci memang baru lapan. Hehe...

    ReplyDelete
  3. jiran tak ramai melayu? meh anta berbalas juadah dgn kita meh :D hihihiih kita suka buat kueh sepanjang bulan ramadhan ni, pastuh bagi dekat kakak2 senior dekat sini... sharing is caring katanya :D tapi sebab utamanya sebenarnya, sebab tak boleh perabis sorang2 kueh kalau ada byk sgt....kehkehkeh :D selamat berpuasa zafirah :D lama xdtg jenguk sini :D arini nk ngintai

    ReplyDelete
  4. siti dok mana takdak kejiranan melayu ni hehe

    ReplyDelete
  5. Hahahahaha ekin terpublish awal entri #cabaran20hari 9 tu... Sebab ada 1 hari tu 2 entri cabaran ekin buat autopublish sory taw sebab buat firah pening

    ReplyDelete
  6. Tahun nie x merasa lg bertkr juadah..kesuntukan masa betol..

    ReplyDelete
  7. Assalam zaf,
    jom kita balaih dua orang nak he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored