#Cabaran20Hari - Nostalgia Kad Raya (Day 18)

8:30 AM


Assalamualaikum...

Wah ~~~ #Cabaran20Hari kita semakin sampai ke kemuncaknya... heh heh.. tahniah yang telah berjaya untuk mengejar mission #Cabaran20Hari tanpa lelah dan tidak ter skip walau sehari.. bukan macam kite, seingat kite, kite terringgal dua hari.. eh eh eh...

Back to the topic... topic hari ni, Nostalgia Kad Raya... bila sebut kad raya, kalau masa kecik-kecik dulu, mesti mata bersinar-sinar... pasal kad raya ni pun aku ada cerita dalam entri #Cabaran20Hari yang lepaih...



Google

Dulu, excited tunggu kad raya.. kalau masa tu, still sekolah, excited tunggu kawan bagi kad raya by hand.. some are expected, while some are not.. yang memang dah expected dari awal tu, it;s okay.. dah tulis siap-siap.. yang unexpected tu lah yang terkedek-kedek tulis setelah selamat menerima kad... terkadang disebabkan itu, kad habis... pi lari beli pulak, semata-mata nak balas balik kad deme..

Kalau puasa time cuti sekolah, berhambat dengan adik nak pi tengok letter box.. tau ja timing Encik Posmen datang.. kadang, dah standy belakang pintu bila dengor bunyi posmen.. nampak tak keterujaan kad raya tu masa kecik-kecik.. seronok kumpul kad raya.. seronok baca apa yang depa tulih kat dalam.. setengah tu siap letak duit raya tau... walaupun  sekupang, dua kupang or maybe lima dit.. ehh.. satu sen pun pernah tau dulu... haha...

Dari dulu lagi memang suka jenih kad raya seperti berikut...



Google

Kad raya kartun... entah ~ rasa terhibur bila baca kartunnya.. kadang, dari kartun tu lah pilih siapakah tuan empunya kad tersebut... hahaha.. ehh... comel lah kad raya kartun ni.. and serously sampai sekarang kalau tengok kad raya, memang akan tengok yang kartun punya.. *ka aku ni memang peminat kartun.. wondering..*

Rasanya, aku ada simpan lagi kad raya bebanyak dari zaman sekolah rendah... buat kenangan.. memang dari dulu lagi, tak pernah buang... so, adalah tu dalam simpanan if ibu tak buang masa buat rumah dulu.. hehe

You Might Also Like

9 comments

  1. Samalah kita.. Walaupun dah ada anak 2 nie still excited tgk kad raya yang kartun.. hehehe

    ReplyDelete
  2. skg dpt kat raya blogger yg byk..huhuh.. kwn2 lama mcm jrg dh.. lbh sng by hp =)

    ReplyDelete
  3. dl byk la dpt kad ry...lani byk gak dpt tp hat elektronic je la :p

    ReplyDelete
  4. Dulu-dulu masa kecik excited hantar kad raya, then tulis pantun 2 kerat minta balas hihihihi

    ReplyDelete
  5. dedulu masa kecik rajen gak dok blas2 dgn sepupu semua tapi bila dah besar ntah mcm mana terbantut abeh..hahaha.. skarang nih dari blogger jelaa pastu kengkawan u..:)

    husna singgah.. #bloggerutara

    ReplyDelete
  6. dpt juga kad raya tahun ni.. hehehe
    zaf raya di mana tu?

    ReplyDelete
  7. hehehe.. memang klasik la dapat kad raya..
    pastu gantung kat dinding rumah.. orang mai bangga tayang kad dapat banyak..

    ReplyDelete
  8. suka jugak.. tapi dulu memang lawan hantar dan balas kad raya kawan-kawan..

    ReplyDelete
  9. Assalam zaf,
    betoi3
    kalo belek kad ghayer mesti tergelak2 baca
    baru best kan3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored