Iftar Day 14 .:. Tomyam Kelapa

1:30 PM


Assalamualaikum...

Menu iftar semalam... dengan ibu and abah as usual... semalam deme suruh aku yang suggest kan kedai... and aku telah memilih, Restoran D Lala, Sungai Dua sebagai lokasi untuk hari ini.... motif utama untuk merasai sendiri tomyam kelapa...




Ape tu..?? tomyam kelapa tu tomyam yang diletakkan didalam kelapa instead of didalam mangkuk... that is my aim... bila sampai kat kedai, ibu cakap nak set pulak.... tapi, dalam set dah ada tomyam campoq... huh! ye lah.. maybe bukan rezeki aku lagi...

So, semalam had chosen Set A yang terdiri daripada ikan siakap, telur goreng, kailan ikan masin dengan tomyam campoq, nasi untuk dua and ayaq for two..... meh jamu mata.. mahap na hampa-hampa sekalian sebab jamu mata hampa sesiang hari ni... 





Mine, apple and abah orange.. ibu, air suam ja.. hehe.. itu pun aku tak larat habiskan.. ish ish ish




Siakap 3 rasa.... ikan dia sesuai lah untuk 3 of us ~ tak besaq sangat, tak kecik sangat.. satgi kalau kecik sangat satgi,melompat tikam pulak...





Tomyam putih.. sedap jugak... tapi, untuk 3 of us macam sikit ja kuah... ye lah ~~ aku mengalah.. dapat sikit ja kuah.. sob sob..




The rest aku makan with this kuah... aikk....??? hurmh....




Cleared!

And add fries for additional while waiting for the main course.. al kekdahnya, main course sampai dulu dari fries.. hadap je lah kan.. takkan nak hanto balik....


Set A (set for 2), RM50.. additional one nasik putih, one air suam and fries total RM55.20.. since aku memang jenih yang tak simpan kupang-kupang dalam purse, hakak tu bagi diskaun that 2 kupang.. haippp ~~ hampa jangan tiru taktik aku naaa... my purse memang tak dak slot untuk kupang-kupang ni.. bebajet sangat ai ni kan.. hahaha...

Restoran D Lala ni located at Sungai Dua.. Sungai Dua seberang ye.. satgi dok pi cari belah USM pulak.. jenuh tak jumpa.... D Lala ni berhadapan dengan stesen minyak Petron Sungai Dua dan selepas sikit sahaja daripada Mee Udang Pak Ngah... bila nampak mee udang Pak Ngah tu, dah boleh slow sikit dah... boleh start usya-usya parking...

Oh yaaa.... tomyam kelapa tu, rega dia Rm15 sekepala sekelapa.... sapa yang dah try nanti, bolehlah share review.. ate, aku pun teringin jugak nak rasa.. hehe...

You Might Also Like

5 comments

  1. nmpk x tmbh je order tomyam kelapa tu..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Assalam siti,
    alaaaaaaaaaaaa
    nak tengok tomyam kelapa
    malam ni pui bukak posa situ balek tau3
    order tomyam kelapa he3 :p

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  3. Tak tercapai hasrat nak makan tomyam kelapa yer

    ReplyDelete
  4. Semuanya nampak menyelerakan bangatttt!

    ReplyDelete
  5. Baru berangan nk tgk review tomyam kelapa..xpernah lg makan tomyam kelapa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored