TEMPAT MAKAN BEST .:. Nasi 7 Benua @ Koo Boo Kafe, Sungai Ara

9:00 PM


Assalamualaikum...


Ni iftar last Sunday with ibu and abah... seminggu baru nak up entri.. teruk ~~

Since ibu kerja hari ni, so decided nak makan dekat Nasi 7 Benua lah sebab ibu pun dah banyak kali dok sebut... and aku pun memang teringin sangat nak tengok secara live macam mana rupanya Nasi 7 Benua ni... asyik dok tengok kat Arz Moha ounya blog ja... maka, officially hari ni dapoq, close !

Berbuka di Masjid bayan Baru sekadar menjamah kuih dan ayaq sirap ja.. untuk aku, sebab teruja nak makan Nasi 7 Benua... ibu and abah pulak boleh pi bantai makan mee.. even mee dia bodoh (orang cakap..) tak dak lauk, sayuq pun apa ja.. tapi, rasa dia tu ada.. not bad la... tu first time berbuka puasa kat Masjid Bayan Baru.. usai menjamah makanan yang terhidang. terus berebut ambil wudhuk untuk solat berjemaah...

At first, abah memang dah tak mau pi dah Nasi 7 Benua tu sebab dah kenyang katanya.. tapi, I insisted jugak nak pi.. heh heh... kalau tak hari ni, tak tau bila pulak kan... sebab sayangkan puteri nan comel ini, abah menurut jugak kemahuan ku... 

Bila sampai ja kat sana, perasaan teruja tu hadir dengan tak semena-mena...





Brader ni, time aku snap lah dia nak datang intrframe.. bang, lain kali cakaplah nak tumpang gambar sekali... hehe...

As yang hampa nampak tu, minuman percuma.. tapi, bukan semua jenih ayaq ya.. garu kepala tokey ni kalau semua ayaq free.. hampa tambah pi la banyak kali pun, tetap free.. tapi, ayaq yang free hanyalah teh o dan sirap sahaja.. walaupun free, ayaq dia sedap kot.. semua cukup... gula cukup.. perasa cukup.. orang tua-tua kata, kalau buat dengan hati yang ikhlas, memang sedap.. ^_^ semoga murah rezeki tuan empunya kedai...

Sebab kami datang agak lewat, (almost 9 pm, lewat untuk bulan Ramadhan ye), maka tinggallah lauk pauk seperti berikut sahaja...





Yang paling kanan tu, daging masak merah.. paling win yang aku rasa ~~~




Mine.. tak habis pun makan.. passing baton kat abah pulak.. tapi, dalam keenam-enam nasik dia atas, aku paling suka nasi minyak.. mak eiii ~~ sedap kowt... kata Nasi 7 Benua, tapi kenapa enam ea..?? alaa.. takkan nasi putih rasa berbeza-beza pulak kan.. samo jah semua kedai... selain nasi minyak dan nasi putih, ada jugak nasik hujan panaih, nasi tomato, nasik lemuni, nasi kacang ea..?? heee... and satu lagi, aku lupa.. 




Ibu's.. kenyang pun sepinggan jugak.. haha... ehh.. tapi, pasepa kuah ibu nampak merelit sangat.. sila jangan bayangkan nasi anda juga menyerupai begini.. ini adalah efek kamera halilintar ku.. heee... ibu makan nasi tomato.. pun boleh kalau hampa tak mau makan Nasi 7 Benua.. ko lah hampa suka sejenis ja nasi.. boleh jaaa...





Wefie 3 beranak... ergh ~~ terpayung double chin pulak.. lepaih habis makan, aku kena tinggai kat kedai ni.. sebabnya, Mr Wonderwall ajak teman pi rumah kawan dia dekat-dekat sini jugak.. ada buat makan-makan sikit.. ehhh ! aku dah tak makan lah.. kenyang kowt ~ aku tolong teman ja... ^_^


Nama kedai .:. Koo Boo Kafe
Lokasi .:. Bersebelahan Stadium Sungai Ara
Waktu operasi .:. 11 pagi - 11 malam
Price .:. Memang murah dan berbaloi-baloi


Kenapa Koo Boo Kafe..?? aku memula ingat kedai Chinise... lepaih tu baru abah cakap yang dekat sini memang ada kubu.. khabarnya, owner kedai ni dah try menega macam-macam.. tapi, semua tak jadi.. and, alhamdulillah.. yang ni menjadi and jadi viral pulak.. semoga Allah sentiasa murahkan rezeki deme ye dop... Chinise and Indian pun ada datang makan tau.. maksudnya, sedap lah tu kan.. hampa bila lagi nak try...?? heee



You Might Also Like

9 comments

  1. Owh ada 7 spesies nasi yer kat situ, teringin gak nak try nanti...

    ReplyDelete
  2. nasi satu lagi lupa nooo...
    nanti tunggu ramai call tanya kat mana kedai ni. hehe

    ReplyDelete
  3. teringin nak rasa nasi 7 benua ni..harap² akan dibuka juga kat area berdekatan ni

    ReplyDelete
  4. Murah dan sedap..kalau time bukan bulan puasa penuh waktu lunch..
    yang penting murah..;)

    ReplyDelete
  5. biar betul 7 jenis nasi dalam satu pinggan....wahh puas makan :D

    ReplyDelete
  6. nasi lemak nasi yang dilupa tu hihihihihi

    nanti balik penang nak ajak husband try makan lah nasi ni

    ReplyDelete
  7. Tujuh nasi benua macam mana rupanya kLu mkn semua tu

    ReplyDelete
  8. Owh..ada e..first time dgr..mcm nk g test je..

    ReplyDelete
  9. Assalam zaf,
    ooohooiiiiii
    akak jugak yang tak ampai2 lagi kat kedai ni

    pssttttt : jom buat ghatering ghayer #bloggerutara kat sini he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored