KEJADIAN PERTAMA DI BUKIT KATAK, GUAR PETAI

9:00 AM

KEJADIAN PERTAMA DI BUKIT KATAK, GUAR PETAI


KEJADIAN PERTAMA DI BUKIT KATAK, GUAR PETAI // Assalamualaikum. Holla ~ Ada dengar pasal kejadian pertama di Bukit Katak, Guar Petai? Ala, tempat yang jadi viral hari tu disebabkan keindahan alam semulajadi kat sana. Eceh ! Kan kat sana ada bekas lombong yang airnya bewarna biru kehijauan. Tak tau ? Meh tengok kat SINI.

Aku tak dak gambar tu. Tengok pun kat moment orang. Tapi, daripada gambaran gambar itu, aku dapat meneka yang mangsa mandi didalam tapak bekas lombong tu. Sebabnya, daripada gambar itu jugak, seorang anggota bomba sedang berenang didalam tapak bekas lombong itu. Maknanya, mangsa berada didalam tu. Kan ! tapi, mangsa telah ditemui.



Maaflah ye. Detail mangsa memang tidak aku ketahui. Cumanya, nak pesan. Kat mana-mana pun ada bahayanya. Sama ada kita sedar, perasan atau berjaga-jaga dengannya atau sebaliknya sahaja. Janganlah nak menyalahkan sesuatu kalau dah diri sendiri pun tidak dapat membezakan yang baik dan yang buruk.

Nah.. Jamu mata masa aku berjaya menjejakkan kaki kat sana.

guar petai, bekas lombong, tempat cantik di guar petai, tempat cantik di pulau pinang, apa yang ada di guar petai, bukit katak 



Selamat bekerja !! Berhati-hatilah dimana pun anda berada. Bahaya ada dimana. Bak kat Kiah Propa, jaga-jaga, ada yang memerhati.

You Might Also Like

12 comments

  1. kena selalu berwaspada apabila berada di tempat-tampat yang boleh mendatangkan bahaya kan :)

    ReplyDelete
  2. wah dah sampai ke sini.. memang betul color hijau kan.. tapi tue la dah namanya lombong.. memang tak sepatutnya la mandi kat sini..

    ReplyDelete
  3. Lombong memang bahaya kalau nak mandi..

    ReplyDelete
  4. wah baru pertama saya dengar nama tempat bukit katak,oh ada lombong rupanya,saya belum pernah pergi ke sini lagi :-)

    ReplyDelete
  5. bak kata org.. malang tak berbau kan sis... berhati2 sentiasa walau kita berada di mana....
    salam perkenalan ya.. akak follow sni #172 :)

    ReplyDelete
  6. Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh dpt collaboration dr zalora kool!!!!

      lombong tu nak pi gak nti

      Delete
  7. Yg penting, mana2 kita pergi kena berhati-hati kan,..cantiknya view lombong tu.

    ReplyDelete
  8. Boleh main bot kawalan jauh nie ^-^

    ReplyDelete
  9. Cantik tapi merbahaya...harus berhati-hati walaupun d mana kita berada...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored