PETUA MENGURANGKAN RAMBUT KEMBANG

8:19 AM

PETUA MENGURANGKAN RAMBUT KEMBANG


PETUA MENGURANGKAN RAMBUT KEMBANG // Assalamualaikum. Holla ~ terjebak untuk berkongsi petua ini. Moga ada manfaatnya untuk kita bersama.

Rambut anda macam ni ..?


Google
Atau macam ni?

Google



Nah.. ni ada petua untuk dikongsi bersama....

1) Bersihkan rambut secara rutin
2) Pakailah kondisioner rambut
3) Minyakkan rambut (minyak zaitun, minyak kelapa, minyak badam)
4) Manfaatkan cuka epal
5) ) Mayonis juga ada khasiatnya (gunakan seperti kondisioner)
6) Gel lidah buaya
7) Vitamin B
8) Kurangkan penggunaan pengering rambut
9) Memotong rambut secara rutin
10) Hindarkan dari menggosok kepala (selepas mandi dengan menggunakan tuala)






Selamat mencubaa ~~~~

You Might Also Like

22 comments

  1. Rambut sy jenis yg nipis jadi takde masalah sgt dgn rambut kembang ni. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nipis senang nak manage kan ... ^_^

      Delete
  2. dulu ms rambut pnjg mmg ada prob bi tp la ni dah ptg da x de masalah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rambut pendek pun adalah salah satu solution nya,,,,

      Delete
  3. nak kena cuba amalkan minyak zaitun

    ReplyDelete
  4. dh da ank ni jrg leh mnjakn rmbut sndiri....tq info

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe... biar Aqil yang tolong manjakan.. hehehe

      Delete
  5. thanks 4 sharing zaf.. nanti nak cuba! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Your welcome ... nanti bagi tau hasilnya... okeh !

      Delete
  6. Zaf, kalau nak tahu kan zaman 90-an dulu rambut kembang ni trend tau, hat lurus tu saja bagi kembang hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uish.. ye kaaaa...??? trend rambut kembang? time ti kecik lagi.. tak perasan lagi trend masa tu.. ^_^

      Delete
  7. Replies
    1. hahahaha... itu punya kembang lepas kena bom tu....

      Delete
  8. Replies
    1. Adeh ! gugur pun salah satu masalah rambut untuk perempuan jugak...

      Delete
  9. Hihihi awat rambut jadi sampai lagu tu? Kena renjat elektrik ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... tu lah tu Kak ~

      Sapa suruh main current lagi... :p

      Delete
  10. Tapi penggunaan apple cider vinegar dan mayonis tu biasa dengar utk jaga rambut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mayonis tu first time Firah dengar.. terfikir rambut time kena mayonis tu.. ngeh2

      Delete
  11. kak ekin kalu basah nipis jah rambut.. time kering tu nampak byk.. rambut kerinting kan

    ReplyDelete
  12. rambut nipis ya.. yang kembang nih tak laa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored