ESCAPE PARK PART 2

1:11 PM


Assalamualaikum... 

Rasanya, entri kali ni tak bergambar.. kan den dah kobar hari tu yang Monkey Business tu tak boleh bawak phone or camera... sensentap jugak.. tapi, kenalah obey rules and regulations kan demi menjaga harta2 tersayang... upss.. don't get me wrong.. harta2 tersayang tu ialah our own body hokey.. tak sayang kew..???? sayang kan...

Dekat Monkey Business ni ada 3 level... bunyi macam sikit je kan.. reality dia....??? sebelum briefing kena pakai harness dulu.. iolls dapat harness yang special.. jangan tanya kenapa hokey! iolls sentap jugak sebab yang lelain dapat yang biasa ja.. lantak ko lah ~~~ malas layan.. muhahaha..

Sesi briefing adalah dalam 10 minit kowt... iolls dah bukak jam masa tu... so, iolls tak tahu the exact time.. briefing tu pasal safety kat situlah.. cara2 nak pakai harness.. bila nak kena tukar harness clip tu.. harness clip tu iolls lupalah nama saintifiknya.. ala.. yang macam bawah ni..



Thank you Google kerana dirimu begitu berharga..

Selesai ja briefing, bolehlah memulakan mission... since ada 3 level, means ada 3 tingkat lah ye... ehh.. lupa.. abang2 hensem tu dah terlepas naik dulu sebab aku and Kak Aida mengambil lebihan masa untuk menyimpan phone ke dalam locker... locker..?? yup.. ni nanti iolls cerita ye.. 

Depan iolls ada sekawan Chinese, masa naik tangga, iolls follow je bontot deme.. sedar tak sedar dah naik level dua.. then, baru perasan.. patutlah mamat kat bawah tu usha2... then, cakap kat Kak Aida, kak.. kita dah terlajak sampai level 2 ni.. moh kita turun balik.. jangan berlagak sangat kak... hahaha... so, turunlah dedua gadis nan comel ini...

Untul level 1, ada 2 path.. setiap path, obstacle dia tak sama.. tak lah totally different.. ada jugak yang sama... untuk level 1st, bantai dedua path... alahh.. kacang je.. muka bangga dah settle satu level... ehh.. lupa, mamat yang jaga kat level 1 tu slumber tapau kami.. dia cakap, tadi berlagak.. tak pandang pun level satu.. hahaha.. maafkan hakak.. hakak terlajak.. bukan niat untuk mendabik dada ~~ mihmihmih..

Next level, level 2.. ada 3 path... obstacle dia lagi banyak dari level 1.. path dia pun panjang lagi.. ada satu tu, yang kena langkah2, then benda tu bergerak-gerak... nahaiii.. rasa geram ja oiii.. terkangkang kaki ni haaa.... sakit pun hado.... but manage tu complete it.. sebab teruja nak try path yang paling panjang, so decided untuk amek path yang ketiga.. yang ni melalui luar kawasan... masuk hutan sikit.. terbang atas parking... in out in out jugaklah...

Tapi, kat level 2 ni ada banyak flying fox.. and ai like...!!!

*Cerita bersambung as my "neighbour" semalam ajak sembang.. hajatnya nak continue dekat rumah, tapi terlayan TV pulop..*

Flying fox dia kemain panjang lagi.. lepas tu siap kena beratur lagi.. oh yaaa... every platform boleh hanya ada 2 orang in a time.. not more hoke!! kalau ko rase ko kecik, nak berhimpit reramai, ko punya suka.. risk on your own... flying fox ni, ada kes accident minggu sebelum2 tu.. pecah kawasan sekitar kening.. scarry kan...???

Ingat tak iolls suruh tengok gambar masa entri first bebetul.. tak ingat..?? meh tengok lagi... gambar ni iolls amek masa iolls tengah breakfast dengan Kak Aida.. ate nye, dah makanan luar tak boleh bawak masuk ke dalam, makanya, makan dekat luarlah jawabnya...



Ni yang level 2, path 3 yang iolls cakap tadi... nampak tak yang dalam bulatan tu.. kena jalan atas pisang tu.. pelampung pun sama.... stress dekat pelambung tu... ko bayang ko nak jalan, dia bergerak-gerak.. nasib baik, depan tu dah flying fox.. bolehlah tarik nafas kelegaan..




Pisang lagii.. sebab tu nama, monkey business... kena jalan sambil elak-elak pisang tu... kacang lagi.... ohh.. lupa... yang ini sebelum pisang tadi and pelampung azab tu...



Nampak orang tergantung...??? haaa.... ni dekat level 1.. flying fox dia pendek-pendek ja.. tapi, syiokkk ~~~

Sebab matahari dah rembang, and Kak Aida dah semput, *bajet iolls maintain sangat kan...* so, iolls stopped!!! panaih dah oii masa tu.. tak sempat nak rasa level 3.. tapi, ada ja lagi manusia yang sedang gigih di dalam track... tapi, dah tak ramai lah... maybe next time, ada rezeki.. sampai lagi.... kalau nak pi selalu, boleh buat passport.. nanti iolls cerita pasal passport dekat entri yang lain ye.. sekali dengan harga nak masuk.. harga locker... 


You Might Also Like

4 comments

  1. Assalam siti,
    bayor juta2 rupiah pun akak tak naek hokeyh he3
    dasar penakuit :P

    ReplyDelete
  2. CT masuk ni Zaf hahaha.. tapi tak main monkey business..
    tak sesuai untuk yg ada sakit pinggang.. so jadi photographer
    untuk kawan2 yg main..

    ReplyDelete
  3. yang kat pisang nampak macam takut jah naik hhahahahha

    ReplyDelete
  4. azab pishang.. hahaha
    bila entah nk kena sbb situ flying fox dia panjang atas atap bumbung. hee

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored