Unstatisfied dishwasher!!

9:43 AM


Dah lama jugak sebenarnya nak cerita share pasal ni..

Assalamualaikum... good day to you and you and you and you and semualah ~~

Entri tidak bergambar atas sebab musabab yang kukuh... kalau uolls perempuan, mesti uolls nak tahu... ehh.. in fact maybe berguna jugak untuk kaum adam.. cam gini cerita dia..

Tajuk .:. Dishwasher


Disebabkan iklan nya seperti "sembang tak jatuh", rasa macam tertarik pulak nak mencuba.. dengan sebotol pencuci yang kecil, boleh mencuci beriban-riban pinggan... tak untung..?? untunglah kan.. semua orang nak macam tu... suri rumah haruslah berebut-rebut nak dishwasher ni kan...

Sebelum tu, ni based on my story.. tiada rekaan, benar sebenarnya... kalau orang lain pakai, and perasaan dia berbeza, depends lah kan.. makan nasi lauk ulam pun setiap orang feel dia berbeza.. kalau uolls rasa, uolls sesuai dengan dishwasher tu, uolls review lah pulak... tiada paksaan untuk bersetuju dengan pendapat iolls ni...

Usually we used brand C***** .... selalu beli 3 botol terus sebab promotion kan.. tapi, sebab iklan "sembang tak jatuh" tu, tertariklah nak tukar... *iolls memang mudah tertarik dengan iklan kan.. dush dush....*

To me, sabun dia okey.. since my hand sangatlah sensentap dengan sabun selain sabun mandi, dishwasher ni iolls rasa tak memudaratkanlah tangan iolls.. lembut, bau pun wangi.. standard bau dishwasher lah kan.. takkan nak bau sabun mandi pulak.. ini sudah menjadi kes serius... buih pun banyak.. iolls ni jenis kindda yang suka buih banyak.. tak kiralah sabun mandi ka sabun cuci pinggan ka, sabun kereta, sabun motosikal, sabun kucing.. pendek kata, segala jenis sabun lah.. rasa tak puas pulak bila buih sikit.. rasa macam tak sabun/ basuh pulak tanpa kehadiran cik buih-buih ini.... 

Tapi.. tapi... tapi... part yang iolls tak suka ialah, baunya setelah ditinggalkan seharian.... bau macam air dalam akuarium iolls, masa bela ikan guppy dulu, setelah berbulan tak basuh.. uolls dapat bayangkan tak..?? erkkk... memula tu iolls pun pelik jugak... kenapa ada bau busuk since iolls pun dah tak bela ikan... ibu pun rasa benda yang sama... alih-alih, rahsia bocor... bau yang tidak menyenangkan hati tu datangnya dari bekas sabun...

Kalau sabun dulu, asal kuantiti sikit ja, mesti tambah baru, then tambah air.. kalau yang ini, buat macam tu, still ada bau... memula iolls cuba bersikap husnuzon... iolls try tukar air bila sabun dah sikit.. cuci bekas, ganti air baru, tak boleh jugak... iolls pun ada terfikir, mungkin air dia kotor hasil dari span yang kotor sewaktu mencuci.. but then, dalam rumah ni bukan ada orang baru... means bentuk cuciannya adalah sama.. kenapa dulu, tiada bau pun....

Sebab tak dapat jawapan yang diinginkan, ibu suggest untuk tuang sabun tu sikit sahaja.. sesuai untuk kegunaan... kalau nak guna lagi, tambah yang baru.. maksudnya, setiap kali guna, guna sampai habis lah kan... lepas tu, next used, tuang lagi.. and sampai sekarag, still guna method yang sama sementara nak tunggu sebotol tu habis... ibu cakap, lepas ni nak back to basic.. pakai yang brand C***** .... tak nak dah beli yang ni...

So, apa pendapat uolls tentang dishwasher ni? sapa pernah pakai..?? share lah sikit.. kot-kot iolls je yang mengalami masalah ni..


You Might Also Like

3 comments

  1. Kami selalu gak tukar2 dishwasher.. jadi, jenama apa yg cik zafirah ni guna sebenarnya?

    ReplyDelete
  2. Gee .:. Selalu pakai brand Cosway... upss...

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    akak tak bekenan kalo rege mahai botoi kecik
    he3
    tu yang tak pernah try
    memang slalu pakai brand sunlight he3

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored