Iftar with bestie and Dikdik .:. Click Town, Bukit Jambul

9:40 PM


Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. dengan jayanya sudah selamat berpuasa pada hari ini... hari ni berbuka di surau ja... esok pun, in sha allah.. atas jemputan.. hehe... last Saturday dapat peluang dan ruang untuk berbuka bersama bestie, Ayu... dah lama plan nak keluaq together-gether... busy nau memasing.. at last, di bulan yang mulia ni, sampai jugak hajat kami berdua.. eceh !

Tempat, Ayu yang set kan.. aku mana lah tahu sangat tempat best2 kat pulau ni.. aku kan orang mainland.. ahaks ~ rasa nak lempang lelaju kan.. memula, Ayu suggested Hotel Flamingo.. harga not bad, tapi jauh nau sampai Batu Peringghi.. tak daya lah den nak makan sampai ke sana... so, location berubah ke Click Town, Bukit Jambul..

Kenapa Click Town...?? meh aku cerita serba sedikit pasal Click Town ni.. yang ni diceritakan oleh Ayu, so aku cuma menyampaikannya kembali berserta sedikit pak aji.. hehe... Click Town ni, tokey boss dia seorang photographer.. dia amek memacam gambar.. wedding, pre wedding and so on and so forth.. pstt... tokey boss dia handsome.. tapi, laki orang.. huhu... disebabkan itulah cafe/ bistro ini dinamakan sebagai Click Town... lokasi nya bersebelahan Zawara yakni dibelakang Hotel Vistana ye sdare sedari....

Meh tengok menu apa yang dia sediakan untuk juadah berbuka...




Per pax RM25.... so, hampa diberi pilihan untuk memilih apa yang hampau mau sebagai apetizer, main course and drinks.. while ice cream tu, hampa cedok ikut suka hati hampa ampai letup perut pun tak pa... heee...




Decided to sit outside... lagi berangin plus boleh sembang pung pang pung pang sikit.. hehe....




Kebanyakkan meja penuh pada hari itu.. okey ! not bad... kat dalam kalau tak silap aku, ada 2 buah meja sahaja.. berebutlah hampa kalau rasa nak dok dalam.. heee...





The planner aka my bestie... Ayu ~~~





Sekitar lokasi kejadian... haaa...  tu yang dok nampak orang reramai tu lah Zawara ~~




Aku dah try zoom supaya nak bagi hampa nampak kat dalam tu.. tapi, bngsa pemalaih macam haku, effort kurang, dapat macam tu je lah ea.. hak hak.. teruk !




Moh wefie.. haaa.. itulah beg yang aku ceritakan hasil daripada rembatan sewaktu KL dengan malang yang tak berbau PART 2 ....




Kurma jugak disediakan... jangan risau ye ~~





Menu dia.. style an.... gambaq pertama tu adalah muka belakang menu... disitu dipaparkan kerja-kerja amal yang telah dilakukan oleh pihak Click Town.. 




Appetizer dah sampai.. mak aiii ~ masa mushroom soup ni baru sampai, bau dia... bergetar lemakku tau.. huuuu... dan segelas gelas kosong... motip...??? nanti aku cerita....




Mine.. chromatic ~




Dikdik 's .. red smokey ~~




Ayu 's.. duo velvet ~~ nama deme mengancam nau an... 




Nah ! kasi zoom sikit air aku.. hampa rasa air apa...???




Saja bagi view petang menghiasi pandangan mata hampa... heee




Dikdik 's .. chicken chop barbeque... aku suka yang ni.. ayam dia punya perapan tu memang mabeles lah... rasa macam wing s madu yang ada jual kat pasar malam tu.. tapi, high class sikit lah.. heee




Ayu 's ... chicken chop black paper... Ayu kata sedap... ^_^




Mine.. Agli olio.. to me, this is the first time makan agli olio yang berkuah.. then, without prawn... only in Click Town... lidah aku maybe tak berapa best sebab membayangkan agli olio yang kering.. have a try ~ mana tau hampa suka kan.. lain lidah maaa... mak kita pun lain2.. hehe

Since ice cream adalah free flow makanya tiada gambaq.. lagi pun, dah gelap masa tu weh.. *alasan...* gelas yang aku tunjuk kat atas tadi adalah digunakan untuk meletakkan ice cream.. tiada mangkuk ye ~ harap maaf... antara ice cream flavour yang ada, vanilla, chocolate, cappucino, kelapa, keladi and jagung... 

Sempat lagi ni kalau nak pi... kalau nak pi, boleh booking dulu.. ni haaa.. salin no tepon ni... 0125779430 .. kalau hampa sebut nama Zafirah, mesti dapat diskaun punya... hahaha.. *tipu sikut..* selamat beribadat...* tak lama dah Ramadhan nak meninggalkan kita... T_T

You Might Also Like

9 comments

  1. Nampak best menunya, harga pun ok...

    ReplyDelete
  2. amboi dia...berbuka dekat-dekat vistana juga....hehe

    ReplyDelete
  3. ayaq tu msti soya cincau kan...kan...kan?

    ReplyDelete
  4. soya cincau kan. pastu sirap bandung. nama kemain lagi glamer hihihihihi

    tapi nampak sedapppp

    ReplyDelete
  5. Ni kedai yg ada aquarium tu kan

    ReplyDelete
  6. Bestnya menu dia..stail r oglio2 berkuah..

    ReplyDelete
  7. Assalam zaf,
    i lap u lagi laaaaaaaaaaa
    menu uols & iols sama hokeyh
    iols nyer review dok terkubor lagi :P

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored