8 years and counting

9:19 PM


alhamdulillah... dah 8 tahun aku kenal dia ni.. dah 8 tahun jugak aku kongsi suka duka dengan dia ni... banyak yang kami kongsi.. banyak yang kami lalui... 

kenal dia masa study dekat Kulim.... pernah sebilik, sebantal, semotor, sekereta.... setoilet pun pernah... dia yang aku maksudkan ialah Siti Zaayu Farhana binti Zaidal Atras... terima kasih sebab tak pernah padam kan aku dari memori hang...

nama ja satu uni dulu, tapi kemain susah nak jumpa.. nama ja duduk satu negeri, tapi memasing sibuk dengan hal sendiri... 

semalam, janji nak jumpa dengan dia.. itu pun selepas balik kerja... alih2 petang hujan pulak.. lebatnya.. aku dah la naik motor ja.. rain coat pulak tak dak.. adik guna, then tak simpan balik.. haish.. zalim betol kau dik!

demi janji, hujan sanggup ku redahi.. sampai ja dekat Queensbay, lencun! memang hujan renyai.. kalau nak ikutkan, tak basah sangat sebab Queensbay dengan office tak jauh mana pun... bak kata ibu, sekentut... but then, separuh jalan lagi nak sampai, mamat mana ntah naik motor jugak, bagi splash skali... grrr....! okeh fine! then sebijik kereta lagi... then sebijik lagi... sudahnya, settle!

aku sampai dulu dari Ayu.. singgah toilet sat, lepak bawah hand dryer... hahaha.. orang dah pandang2.. ada aku kisah! janji aku kering... sebab toilet tu bukanlah kategori toilet yang wangi,aku terpaksa mem"cabut" kan diri....

aku nak tempat panas.. for sure dalam mall sejuk, dah la memang aku berada didalam keadaan kesejukan.. so, jom lepak bilik salin diapers... hahaha.. angkat kaki, lepak sambil makan maruku! nasib baik tak dak orang.. kalau ada orang, aku terpaksa lah keluarkan...

sempat main game. sempat selfie. 


maafkan longgokan itu. kat sini macam tak dak line sangat.. Ayu dah sampai lama, tapi message kat Wechat tak masuk... 

aku masuk dalam mall, baru message masuk.. ke line aku yang macam hampeh! sorry Ayu ~




perkara first sekali kena buat, mestilah makan... hujan.. lapaq tak sangga lah kan.. pusing punya pusing, tersangkut dekat Dave's Deli.. dah beratoq, then baru realise orang ramai dan kemungkinan untuk tidak mendapat tempat duduk tu ada... so, angkat kaki lah... pusing lagi,naik tingkat atas sekali ada satu restoran baru bukak, Golden Triangle..  

bak kata Ayu, restoran ni macam restoran Sriawan.. apa ntah... apa nama dia Ayu.. ala yang dekat Krytal Point tu... 

view kat sini memang cantik.. nampak Penang Bridge.. tapi, semalam meja tepi tingkap penuh, terpaksalah duduk kat tengah.. subhanAllah ~ sumpah! tak tipu! cantik... even dok kat tengah pun still nampak view itu...





aku order nasi goreng Thai, Ayu punya nasi goreng Pineapple.. dia tambah kerabu mangga and a dessert.. aku lupa nak snap gambaq dessert tuh sebab sibuk sembang.. nama dia pun aku lupa.. kuah dia santan.. then ada macam, apa ntah dalam tu.. ntah la... hehe

untuk memudahkan proses penghadaman kerana terlalu kenyang tersandaq, senaman didalam mall adalah idea yang baik.. sambil jalan, sambil sembang.. dengan Ayu, tak pernah habis cerita.. tak pernah kering gusi....




sempena Holloween...




incy wincy spider




fefeeling artis sambil jalan ada orang amek gambaq.. haha




dia tak habih lagi dengan receipt dia haih... tapi selfie sempat!



bersungguh kan dia kira...




 payung gambaq korek hidung satu.. bubye...



see you soon Ayu. thank you sudi keluaq dengan ai.. thank you sudi layan ai yang comel ni.. thank you jadi kawan ai.. thank you untuk 8 tahun ni...

me love you so much ~~~


You Might Also Like

8 comments

  1. kene spalash mase hujan memang sakit hati . huhuu

    ReplyDelete
  2. Memang sakit ati klu kna splash berkali2.. apapn bestkan dpt jumpa kawan baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish... kan.. kalau naik kereta pun terkejut, ini kan naik moto...

      Delete
  3. tu diaaa.. gambar sesaje ye kome :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ni dah tapis dah ni.. kalau tak, lagi banyak.. muntah hijau sape yg tengok..

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored