Tahniah...! anda sudah bergelar ALUMNI UTEM PART 3

4:10 PM

sambungan nye.. genap seminggu.. haha.. sesi petang start jam 1330.. nasib baik musafir, bolehlah solat jamak.. hehe.. so, graduan dimintak untuk ke khemah graduan... and I asked ibu and abah masuk dewan.. luaq panas maaa.. tapi, depa sempat 1 shot plak..


my inspiration

berfeluh ai tunggu kat luaq tuh.. khemah graduan memang ber"aircond".. tapi, boleh masuk bila semua dah cukup... cukup korum.. bebudak ni dah lah datang sehelai2... kat bawah sinaran cahaya matahari yang sungguh indah tu jugaklah, aku jadi mak andam depa... tolong pinkan apa tu, yang macam kolar tuh.. lepas sorang, sorang... berasap ai tau.. tapi, demi kamu BMFA, hujan panas, aku sanggup... haha... 

dari khemah graduan tu, graduan kena jalan kiranya mengelilingi dewan untuk masuk ke dalam... lokasi khemah graduan adalah di bahagian kiri dewan.. kena masuk melalui pintu depan dewan dan graduan kena ikut jalan belakang untuk masuk.. first time jalan ikut belakang tu.. hehe... macam anak ayam je jalannya.. kebetulan BMFA adalah course pertama yang jalan.. so, kamilah KEPALAnya...

masa ni camera ade kat adik.. so tinggal handphone ja.. gambaq selfie, wefie ada dalam fon..segalanya begitu pantas... masa yang berlalu, pengalaman, memori... takkan berulang kembali... 

masuk dalam dewan dengan perasaan bangga, excited, semuanya bercampoq sekali... I.N.D.A.H. nasib baik amek scroll dlu baru ada ucapan... kalau tak, mesti semua dah comot.. lame nau nunggunye...

 tahu tak..?? 


budak ni kan.. budak yang pakai selipar ni kan.. dia selalu lain dari orang lain... masa pengacara majlis announce yang para graduan bakal naik ke pentas, semua orang tengah siap2kan lah diri yang tengah dah comot sikit.. ai yang ntah pape ni, boleh berdiri betulkan baju.. and then baru perasan, ai dah tersalah langkah... haha... pegawai tu dah usya2.. sekali dia datang.. awak kenape..?? dah tak sabar ea..?? hahaha... 

nebes ~ pegawai pesan, mase dapat scroll, say "thank you Pro Counselor" or "thank you Tan Sri".. dapek kat den.. masa depan Tan Sri tu, dia tengok aku macam nak borak.. jadi, aku macam terkedulah.. sekali, dia cakap "tahniah"... aku pun memalu sambil buat muka comel, say "thank you" ja... lepas tu, sepatutnya kelek scroll belah kiri.. aku dah nak terbantai kelek belah kanan.. sebaik ingat... kalau tak mesti tahun depan aku masuk dalam video tu... tapi, pasal berdiri tu mesti kenakan...

lepas amek scroll adalah waktu yang sangat membosankan... nak keluar lepak toilet reramai, pegawai tak bagi.. so, boraklah dengan orang sekeliling yang terhampir.. wefie.. tu je lah kejanya... 

keluaq dewan, orang first yang aku cari, opkoslah my family... my love... 


thank you Farhan Razif sudi jadi photographer free....



B.M.F.A. tapi, ramai lagi yang takdak...



Cik Berries (orang kuat)... tak mau sedih2 naaa... sat ja lagi... nak pelangi kan...?



Angah.. former course mate



Hazwan. Syela.Munirah.
*eh muni.. mne gambaq kita..?* 
T_T



With Cik Wirdah.. cik calculus kami....
halalkan ilmu dan makan minum kami cik.. hehe



orang2 kuat ku.... terima kasih ~~~



sebab nak jugak gambaq kat sini, sekerat pun jadi, even dah comot...



ni Min.. adik SME... masa ni memang kelakar...


aku mintak tolong dengan sorang abang ni yang kebetulan masa tu dia tengah duduk kat bahu jalan.. abang tu buat muka pasrah lah.. macam biasaaa... alih2, dia suruh kami pusing 360 darjah.. amek gambaq dari setiap angle... aku dah bantai gelak.. Min dah bisik2... "akak, abang ni perli kita ke..." abang tu cakap, alang2 nak tolong, biar tolong bebtol... abang, kalau abang ada terbaca blog ni, abang nampak gambaq ni, terima kasih taw.. walaupun post saya sama ja, tapi post kawan saya ni lain.. view belakang pun lain... 


ni geng kerja rumah Cik Din suatu masa dulu.. 


kesian kat ibu, abah and adik... lapaq dah depa... singgah hotel sat, letak barang then terus pi makan asam pedas claypot kat laksamana... bagi aku and family, tak lah sedap sangat.. tapi, tak tau kenapa ramai gila orang... ibu cakap asam pedas man kat kota laksamana lagi sedap.. asam pedas Qasrina pun lagi sedap, even lambat macam kekura... hehe..

malam tu, semua pengsan termasuk adik.. padahal sebelum tu terketaq sangat nak pi Jonker Walk... aku pi jugak Jonker Walk,  tapi dah tutup... ni cerita lain, nanti aku cerita...



Shawl given by someone.. ai suka... cantik sangat... terletak!
Thank you!

pagi ahad, singgah UTeM lagi.. maybe untuk yang terakhir kali.. who knows.. hantaq balik jubah, amek gambaq atas stage.. then, pi breakfast kat Durian Tunggal.. singgah Alor Gajah sat... lebih kurang jam 1300 baru keluaq dari tol Ayer Keroh....



ibu nak sangat bergambaq dengan bus UTeM... 


ni bus shuttle. If parking kat PBPI, naik bus ni lah.. nanti dia bawak pi dewan... sebab tak tau hari tu, berjalanlah di tengah rembang... ok wat ~ tak dapek dah lepas ni...

nanti aku upload gambaq selpiaq, wepiaq plak okeh! plus cerita jalan memalam lepas konvo....

You Might Also Like

4 comments

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored