A day without an assistant

7:26 AM

Sob.. Kak Aida accident semalam.. on the way nak mai qeja.. accident kat depan Keysight Technologies... dia call aku dalam jam 0740 cakap dia accident.. aku terkezut so soalan aku pada ketika itu tak berapa nak banyak and langsung tak accurate.. then, baru tersedar something happened to her.. couple of minutes lepas tu dia call balik.. dia tanya, klinik panel kami yang paling hampir, bukak jam berapa.. aku cakap, I've to check with others since aku duduk kat seberang and aku tak berapa sure klinik belah island ni..

pepagi macam tu, kat ofis still tak ramai.. pepagi tu lah aku dah bantai buat survey pasal klinik tu kat depa.. and they asked me why.. aku just bagi tajuk berita ja.. details tentang berita, aku tak tau.. nampak tak betapa teruknya aku sampai Q&A basic pun tak boleh jawab... normally the nearest panel bukak pukul 0800 and they asked her to go to GH to x-ray.. takut2 ada bone fracture.. aku dah seriau dah... then, called her back.. cakaplah info yang aku dapat, then dia cakap, "isokay".. nanti dia call balik...

al kekdahnya, memang aku tak tau condition dia.. ate, teruk nau bos die ni.. haha.. then, dalam jam 0915 dia call, tapi aku tak angkat.. bukan sengaja tak mau angkat, but I've leave my phone in my pencil box and I left in on the table.. kesian dia kan.. haish.. dia dahl la tak dak credit and she only can call me because we are the "U-mobile"er..

sebab aku pun terlalu sibuk tanpa kehadiran dia disisi dan sememangnya aku memang sentiasa sibuk, aku tak return pun call dia.. aku call dia sekali ja.. tapi, dia tak angkat... then, I've to continue my work... sampai lunch break, aku call balik tapi dia plak yang tak angkat...

hopefully you are getting well kak..sorry tak call semalam.. too tired.. balik pun terus pengsan... speedy recover okeh! and please pray for her jugak boleh..? if I know her condition, I'll let you guys know...

*bahasa dah tunggang terbalik... malu dengan Yun Sing.. T_T *

You Might Also Like

2 comments

  1. harap kak aida ok. singgah klik2 sama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah... aminnn... tq klik... nk klik pulak ni.. hehe

      Delete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored