MCT Holiday PART 1

11:19 AM

Assalamualaikum.. Salam Jumaat.. Jumaat terakhir dalam bulan November.. minggu depan dah Disember...

Dah lebih kurang sebulan cerita ni tertangguhkan.. so, hari ni aku share sikit pasal mood holiday tapi kena kerja hari tu...

Yes! Pagi tu aku kena pi plant dulu to make sure that the line is in good condition before I left.. tak percaya..??






Haa.. Jadi tolong percaya keh! hehe.. apa..?? sapa tolong amekkan gambaq ni..??? sendiri lah... guna monopod then berlakon kekonon tengah buat kerja.. tapi, betoi lah.. memang tengah buat kerja.. macam tu lah kalau kena kerja hari Jumaat.. sunyi tau opis tu... T_T




Sorry sebab tak  boleh amek gambaq kat production... kat opis dia tak cakap pun tak boleh..hik2..

Sepatutnya naik cruise jam 1000.. aku shoot dari kilang terus pi port.. bajet2 Nadia and Kak Aida dah sampai.. depa dari rumah kot.. aku bajet depa pi awai dari aku.. alih2.. aku sampai, Kak Aida kat rumah lagi.. cehh!!

Aku kan penyabar.. jadi aku maapkan..

Ni masa kat port on the way nak naik cruise.. Nadia pi toilet, jadi kami wefie lagi.. hehe




Ni lah Kak Aida.. aku pernah cerita pasal dia kan dulu.. ingat tak..? tak ingat..? baca sini.. haa.. ni lah orangnya.. alhamdulillah.. dah recover dah dia..




while waiting for Nadia...



us.. Aida.. Nadia.. Zafirah... Nadia macam anak cina kan..? memula aku tengok dia macam seorang yang tak cakap banyak.. bila dah kenaii.. nahaiiii..




view belakang cantik.. tapi, gambaq gelap pulak.. bila di edit.. nah! cerah sampai tak nampak belakang.. mahap ~




setiap perjalanan, ada ceritanya.. hehe




aisey ~ bambam nya ai.. jalan selangkah amek gambaq, ntah bila nak sampai pun tak tau...

sebenaqnya aku nak amek gambaq masa naik tangga untuk ke cruise... tapi, si Nadia ni gayat pulak.. dia dah jerit2 suruh jalan cepat2.. pegang aku punya kuat.. aku sengaja buat lambat2.. bukan nak bagi dia takut, nak bagi dia lawan dengan perasaan dia tu sebenaqnya... tak dapek lah den nak amek gambor.. baru tau Nadia ni gayat orangnya.. haha..




masa first naik atas tu, canggak2 jugak.. crew cruise tu orang Philippine.. dia lah yang tunjuk kan arahnya.. receptionist kat tu pakai macam baju navy.. baju putih.. smart.. aku ingatkan nak amek gambaq dengan dia time balik nanti.. tapi, ramai pulak orang.. tak jadik lah ~

saja jamu mata hampa dulu kan boh gambaq makanan.. sampai ja kat atas tu, kami buat tour dulu.. pusing2 dalam tu.. then, terjumpa cafe dia.. start makan dalam jam 1030.. so, kami bertapak depan pintu cafe supaya jadi orang yang terawal masuk...

tapi, depa lagi cepat.. kena booking meja dulu sebab ramai.. sebab kami lambat, kami dapat port tak best.. kat tengah.. nak dok tepi.. boleh tengok laut sambil makan.. baru feeling.. hek2..

kat sini jugak first time aku makan scallop.. selalu makan yang froxen tu ja.. yang ni fresh punya.. dalam cengkerang dia lagi.. hehe... Kak Aida dengan Nadia pun share the same feeling...

nahaiii.. pagi tu memang kami makan banyak gila.. siap tapau.. nanti aku share lagi ye.. got to go ~ bubye..!!!

You Might Also Like

6 comments

  1. Amboi2.. siap bertapau tu tak menahan

    ReplyDelete
  2. Naik cruise ke mana ni Furah..berapa haraga cruise tu ye..teringin gak nk naik

    ReplyDelete
  3. singgah sini nak beritahu awak menang untuk GA yang kite anjurkan. tq

    ReplyDelete
  4. MM .:. yup.. kadang even masa lalui tu tak best, tapi dia akan tetap jadi memori...

    Ayu .:. hahaha.. takut lapaq.. nak makan pulak, lambat lagi...

    Sis JM .:. okeh! yang ni kena tunggu next entry... T_T

    CJ .:. Huweee ~ thank you...

    DM .:. ada part best dan ada yang tidak.. haha...

    ReplyDelete

Terima kasih atas jejak anda. Sila datang lagi dengan buah tangan ye. ^_^

MiamorZafirah


Be my friend

Sponsored